Libia

LibiaDupa numeroasele revolte care au avut loc in aceasta tara, Libia incearca sa atraga turisti, punand accent pe cele cinci obiective declarate patrimoniu mondial, printre aceastea numarandu-se ruinele orasului roman Leptis Magna.

De asemenea, atractive pentru turisti pot fi si zonele bombardate din Tripoli care au legatura cu Muammar Qaddafi.

Un tur de 9 zile prin Libia costa in jur de 5.300 de euro.


Sursa foto: Wikipedia

Afganistan

AfganistanDupa multi ani de razboi, aceasta tara incearca sa reinvie activitatea in turism, care a atins apogeul in anii 70, in perioada miscarilor hippie.

Organizatia Afgana pentru Turism sustine ca anual Afganistanul gazduieste in jur de 4.000 de turisti.

Sursa foto: afghanistan.travelphotoguide.com


Siria

SiriaSiria este o destinatie turistica greu de vandut. Insa recent Lamia Assi, ministrul de turism sirian, a sugerat lansarea unei campanii promotionale anul viitor pentru a reaminti lumii de farmecul tarii.

Orice crestere in domeniul turismului din Siria se va realiza insa de la o baza foarte joasa, dupa cum arata si un oficial sirian care spunea ca starea de conflict de aici “este dezastruoasa: activitatea din turism s-a oprit, iar hotelurile au incetat sa mai opereze”.

In Siria, rata de ocupare a hotelurilor a ajuns la mai putin de 15%, de la o medie de 90%, inainte de declansarea revoltei impotriva regimului Bashar al-Assad, la jumatatea lui martie 2011.

Sursa foto: syriabesthotels.com


Cernobil (Ucraina)

Cernobil (Ucraina)Zona de excluziune din jurul centralei de la Cernobil, unde in 1986 avea loc cel mai mare accident nuclear din lume, s-a deschis oficial pentru turisti anul trecut.

Excursiile in “ zona de alienare”, cum este numit acest loc, incep de la 140 de euro si includ o vizita in Pripyat, numit si “orasul fantoma”. Turistii au ocazia sa vada adaposturile si bunurile celor care in pana in 1986 au trait in aceste locuri.

Fukushima (Japonia)

Fukushima (Japonia)Oficialii din Japonia sunt dornici sa incurajeze turistii sa se aventureze in zona centralei nucleare Fukushima, unde in martie 2011 a avut accidentul nuclear, cel mai mare dupa cel de la Cernobil.

Dezastrul petrecut anul trecut a dus la moartea si ranirea a mii de persoane.