1 / 6

1. Destinatia preferata. De ce?

Israel. Pentru ca iti ofera o intensitate a experientelor pe care e mai greu – daca nu imposibil - s-o gasesti in alta parte.

2. Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in acest loc.

Israelul are o geografie magica. La propriu si la figurat. E o tara asa mica, cu o istorie atat de muncita, care iti da lectii de viata din clipa in care ai ajuns la aeroport. Totul aici e adrenalina si experienta intensa – de la felul in care se gateste, la felul in care se face business, pana la rasfatul tactil de care ai parte la Marea Moarta si la spectacolul visual si olfactiv pe care ti-l rezerva Ierusalimul. E o cultura diferita de a noastra, dar, cu toata diversitatea lor, oamenii au darul de a te face sa te simti instant asimilat.

Fiecare oras in care mergi functioneaza pe o frecventa a lui, de parca ar fi o entitate statala independenta. Tel Aviv e un amestec de Paris cu Ljubljiana si Atlanta, Georgia. E cosmopolit fara sa fie inabordabil si, probabil si din cauza temperaturii, noptile sunt pline si animate deloc demonstrativ. In Tel Aviv se iese in cluburi in ritmul si cu ritualurile pe care le folosim in Romania cand vine vorba de evadatul la pranz sau la o cafea. E plin de galerii de arta, iar rafalele in care se lanseaza cartile aici – cate 20 pe zi –indica o delicioasa inflatie culturala.

Chiar daca in Asia o sa gasesti mereu spatii unde sa-ti recompui tonusul si energia fizica, regalul spa de la Marea Moarta e imposibil de gasit in orice alta parte a lumii. Namolul fierbinte, de textura ciocolatei topite, apele care te tin deasupra lumii orice-ar fi, scrub-ul regesc cu uleiuri grele si esente extrase din cel mai salin loc al pamantului, toate au harul – mai mult decat darul – de a face detoxifiere pe toate planurile. Marea Moarta e o experienta aproape mistica si un must pentru orice suflet care vrea sa reinvete cum se face secretia de serenitate.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri