1. Trei motive pentru care ar trebui sa mergem acolo...

1. Trei motive pentru care ar trebui sa mergem acolo...Trebuie sa vizitati insula Paros din cateva motive: marea frumoasa, plajele minunate, acces facil peste tot, mancarea delicioasa, oameni foarte primitori.

2. Cea mai buna perioada in care putem vizita locul...

Depinde de ce fel de persoana esti, daca esti familist sau daca pleci de unul singur la drum, daca iti place soarele sau nu. As sugera ultimele trei saptamani din luna iulie.Temperatura este ridicata, dar nu excesiv, apa marii este calda, sunt multi oameni pe insula, soarele apune in jur de ora 21:40 si este suficient de mult timp la dispozitie pentru fotografii superbe (un pont pentru cei pasionati de fotografie: in insulele grecesti, faceti fotografii fie dimineata devreme, fie dupa ora 19:30, cand lumina devine mai blanda. Majoritatea insulelor grecesti au case varuite in alb care, din cauza soarelui puternic – mai ales in intervalul 12:30 – 19:00 – genereaza umbre accentuate si reflexii impredictibile pentru lentile).

3. Top 3 must/ must do

3. Top 3 must/ must doManagerul sustine ca trebuie vizitata biserica Ekatontapiliani, cunoscuta si sub numele de biserica “celor 100 de usi”, care dateaza din anul 360 dupa Hristos si a fost fondata de Sfanta Elena, ca un altar dedicat Fecioarei Maria.

De asemenea, nu trebuie ratata plaja Fargas, cel mai bun loc pentru a inota. Mai mult, managerul sugereazaca trebuie vizitat "To balkoni tou Aki” – un restaurant in Aliki renumit pentru felurile de mancare din peste si creveti.

4. Cel mai bun restaurant/local/bar

Managerul Miele recomanda cafeaua in barul-restaurant “Exo mia idea” (Am o idee), aflat vizavi de biserica Ekatotapiliani. "Au acolo cea mai buna cafea, un meniu delicios si cea mai buna umbra de pe intreaga insula!
Daca ne referim la pub-uri, atunci ar trebui sa vizitati fostul port Naoussa, care a devenit un punct de intalnire pentru toata lumea!", mai zice acesta.

5. Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult

Tot ce contine peste este foarte bun, apreciaza Theofilos Romaios. "Trebuie incercata “krithalokouloura” – o gustare, un fel de salata cu rosii, oregano, capere, ulei de masline pe un pat de pesmeti si asezonata cu branza traditionala greceasca - “mizithra”

6. Cea mai placuta amintire

6. Cea mai placuta amintireAm trei amintiri foarte importante legate de insula Paros. M-am casatorit pe insula Paros, la o frumoasa bisericuta – Sfanta Ana. Am avut o petrecere minunata cu o noapte inainte de nunta, cu toti invitatii. Si tot in Paros am o amintire frumoasa cu fiul meu jucandu-se pe malul marii, pe cand avea numai cateva luni.

7. Localnicii, in comparatie cu alte tari


Fiind greci, sunt prietenosi, au simtul umorului, va intampina si va servesc zambind din toata inima si va vor face sa va simtiti foarte bine.

8. Recomandari de suveniruri...

8. Recomandari de suveniruri...Cred ca un bronz uniform, cateva kilograme in plus datorita mancarii bune, multa sare in par si multe fotografii sunt suficiente “suveniruri” cat sa va ajunga o iarna intreaga!

9. Cea mai importanta recomandare

Cand vine vorba de mancare, managerul spune ca nu trebuie citite ghidurile de calatorie si nici analizate localurile dupa numarul de clienti, ci, cel mai simplu trebuie intrebati localnicii unde mananca atunci cand ies in oras. Ei stiu mai bine!