Venetia, Italia

Venetia, ItaliaCarnavalul de la Venetia, care are loc in luna februarie, este foarte frumos, dar si iesit din comun, reprezentand un eveniment european de interes. Oamenii se costumeaza in tinute atragatoare, cu masti infricosatoare, si reusesc sa aduca la viata istoria plina de culoare a orasului.

Te poti incadra in atmosfera cu o masca cumparata de pe strada.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Transilvania, Romania

Transilvania, RomaniaNu puteti vizita barlogul lui Dracula intr- zi insorita cand miei zburda pe campii, nu? Faceti asa incat sa vizitati castelul intr-o zi cu cer innorat, cand copacii nu mai au frunze si zapada domina tinutul.

De asemenea, Sighisoara si Brasov, aflate la doua ore distanta cu trenul, sunt doua orase medievale superbe, care au diverse conexiuni cu Vlad Tepes, numit in trecut Vlad Dracul.

Sursa foto: Wikipedia

Andaluzia, Spania

Andaluzia, SpaniaParti din Andaluzia, comunitate spaniola, sunt situate mai in sud decat costa africana, asa ca te poti astepta aici sa gasesti temparaturi blande in timpul iernii.

Cazarea este ieftina, iar atractiile interesante, precum ansamblul Alhambra sau Catedrala Fecioarei Maria, nu sunt foarte aglomerate.

Sursa foto: Wikipedia

Jasna, Slovacia

Jasna, SlovaciaIn Slovacia gasesti locuri foarte bune sa schiezi, la preturi accesibil. De asemenea, aici mancarea si cazarea au preturi rezonabile, iar oamenii sunt foarte amabili, calitate pe care nu o gasesti pe alta partii din Alpi.

Jasna este cea mai buna statiune din Slovacia, cu coborari lungi, definite de molizi.

Sursa foto: Jasna.sk

Budapesta, Ungaria

Budapesta, UngariaUn loc interesant pe care trebuie sa il vizitezi daca ajungi in Budapesta este parcul central Varosligeti Mujegpalya, care dispune de un imens patinoar in aer liber.

Daca vremea este foarte rece, poti profita de baile termale din capitala Ungariei.

Sursa foto: mujegpalya.hu


Copenhaga, Danemarca

Copenhaga, DanemarcaIn zilele geroase poti alege unul dintre barurile sau cafenele din oras, de unde poti admira sclipirea zapezii.

In centrul orasului Copenhaga pot viizita parcul de distractii de unde poti cumpara produse traditionale pentru Craciun si poti sa te incalzesti cu un pahar de vin.

Sursa foto: Wikipedia

Atena, Grecia

Atena, GreciaIarna este momentul potrivit pentru a fotografia templul dedicat zeitei Atena, Parthenonul.

Toata nebunia din timpul verii dispare, nu mai este aglomerat, nu mai este caldura inabusitoare, dispar cozile. Este cea mai buna perioada sa exploatezi locul cu care Grecia se mandreste si sa experimentezi cultura locala.

Sursa foto: Wikipedia

Abisko, Suedia

Abisko, SuediaLocul cel mai nordic in care poti ajunge in Europa cu trenul, Abisko este destinatia potrivita pentru cei carora le plac iernile serioase.

Aici, soarele nu rasare timp de cateva saptamani in lunile decembrie si ianuarie, insa acest intuneric face ca Abisko sa fie unul dintre cele mai bune locuri de pe glob unde se poate observa minunata aurora boreala.

Sursa foto: abisko.net


Pietele de Craciun din Germania si Austria

Pietele de Craciun din Germania si AustriaIn luna decembrie in pietele de Craciun invadeaza Germania si alte tari din Europa Centala. Aici gasesti tarabe care vand orice, de la turta dulce la clopotei.

Bea un pahar de vin traditional – Gluhwein.

Sursa foto: christmasmarkets.com


Rovaniemi, Finlanda

Rovaniemi, FinlandaO multime de clisee caracterizeaza orasul finlandez, unde isi are “resedinta” Mos Craciun, pe care il si poti vizita.

Zapada si renii de aici intaresc spiritul festiv, in timp ce museul Arktikum dezvaluie stilul de viata din aceasta zona.

Sursa foto: Wikimedia