Destinatia preferata

Destinatia preferataBarcelona

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in Barcelona

a. Viata de noapte
b. Viata culturala
c. Viata

Cea mai buna perioada in care putem vizita orasul

Cea mai buna perioada in care putem vizita orasulRecomand februarie-martie. Cand in Bucuresti sunt maximum 10 grade, in Barcelona sunt 25 si, in plus, in aceasta perioada, nu sunt foarte multi turisti.

Top 3 must see in Barcelona

Sagrada Familia (foto), daca te urci pe turnuri.

Las Ramblas (recomand Boqueria– piata de “mancare proaspata”, zona Liceu opera place), Plaza Catalunya si Passeig de Gracia (pentru shopping si arhitectura moderna, precum casa Mila - cunoscuta si ca Pedrera - sau casa Batlló.



Cel mai bun restaurant din Barcelona

Cel mai bun restaurant din BarcelonaIn primul rand, recomand sa evitati orice restaurant turistic care va ademenste cu paella. Daca totusi intradevar vreti sa mancati o paella buna in fata marii, recomand LaGavina.

Barcelona este un oras sociabil si cosmopolit daca vreti niste tapas excelente trebuie sa ajungeti la Bilbao Berria, langa catedrala.

Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult

Este curios, insa painea cu rosii. Cred ca este unul dintre cele mai traditionale “delicii locale”. Se unge o felie de bagheta prajita cu o jumatate de rosie (Pa ambtomaquet, in catalana), se adauga putin ulei de masline si sare. Se mai poate adauga jamon ser-rano sau branza de capra topita.

Sursa foto: bilbaoberria.com

Cea mai placuta amintire din Barcelona

Cea mai placuta amintire din BarcelonaBarcelona taiata pe diagonala intr-o noapte pe o motocicleta BMW, cu multi km/h.

V-ati muta acolo?

As spune oricand da, mai ales pentru energia pe care o emana acest oras. Exista o anume somptuozitate, un ceva care tine de a te conecta cu un loc dincolo de localizare. Este o chimie pe care nu am simtit-o, de exemplu cu alte orase, precum Viena.



Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?Sunt oameni deschisi, fara a fi galagiosi, plini de viata, fara a se deranja intre ei. Oameni cu mult bun simt si extrem de amabili.

Recomandari de suveniruri

Nu cumparati magneti cu dansatoare de flamenco! Mai bine optati pentru ceva autentic, pentru inspiratie, puteti face o vizita la muzeul FC Barcelona, sau carti/suveniruri care sa aminteasca de marele arhitect Gaudi si mai ales sampania catalana numita Cava.