Destinatia preferata

Destinatia preferataCuba, o tara cu vegetatie exotica, plina de farmec si contraste; o tara comunista, unde veniturile sunt mici, dar sistemele de sanatate si invatamant se afla la un nivel ridicat de dezvoltare.

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in Cuba

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in CubaSa fumezi o adevarata Havana acompaniata de un rom cubanez de cel putin 15 ani, intr-o atmosfera muzicala de salsa, rumba sau mambo, sa te joci cu delfinii in Ocean, la Varadero, dupa care sa te insoteasca la plecare, sa faci turul oraselor in taxiuri vechi de peste 50 de ani, practic, in masini de epoca sau sa treci dintr-o zona in alta pe impresionantele poduri construite de americani inainte de 1965.

Cea mai buna perioada in care putem vizita aceasta destinatie

Pentru un turist roman, cea mai buna perioada pentru a vizita Cuba este perioada Craciunului si a Anului Nou, dar si luna februarie - este destul de recomandata.

Top 3 must see sau must do in Cuba

Top 3 must see sau must do in CubaIn Cuba, cu siguranta nu va trebui sa ratati:

- Havana, cu fortificatiile si centrul ei vechi, avand peste 3.000 de cladiri;
- calatoria cu trenul;
- partea de sud-est (in Santiago de Cuba se traieste ca acum 150-200 de ani);
- insula Cayo Blanco cu nisipul ei alb unde te vei simti ca in Paradis.

Ce trebuie sa incerci macar sa faci? Trebuie sa dansezi pe muzica specifica zonei. Alaturi de localnici, te vei simti mereu tanar si fericit.

Cel mai bun restaurant din Cuba

Cel mai bun restaurant din CubaRestaurantul Al Capone din Havana, unde te poti bucura de o masa „in stil cubanez” si poti privi, peste ape, partea noua a orasului.

Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult in Cuba

Carnea de porc (in special costite) cu sos de Mojo (facut din ulei de masline si din aproape toate legumele si fructele specifice). Sau mancarea traditionala Ropa Vieja, din carne tocata cu fasole neagra, orez galben, patlagina si yuca prajite in bere.

Sursa foto: hedonia.seantimberlake.com


Cea mai placuta amintire din Cuba

Cea mai placuta amintire din CubaCea mai placuta amintire ramane vizita la Definariul din Varadero construit direct in Ocean, unde poti inota in compania unor delfini minunati a caror inteligenta nativa a fost rafinata de dresajul acordat de catre om.

V-ati muta acolo?

Nu as dori sa locuiesc acolo, dar as dori sa revin. Motivul principal pentru care nu as putea trai in Cuba este alimentat de ingradirea libertatii de exprimare. Pentru mine, libertatea de exprimare este o trasatura extrem de importanta a democratiei, de care nu m-as putea lipsi.

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?Desi situatia localnicilor este dificila, buna dispozitie, voiosia, ospitalitatea, cantecul si dansul te intampina la tot pasul.

Cubanezii nu par sa fi auzit despre stres.

Recomandari de suveniruri

Recomandari de suveniruriCelebrele trabucuri si fenomenalele sticlute cu rom cubanez (evident, in limitele legale) sau adevaratul zahar din trestie.

Cea mai importanta recomandare pentru Cuba pe care nu o gasim intr-un ghid turistic?

Nu se poate vorbi nimic despre familia Castro sau despre nedreptatile comunismului sau despre… „buna relatie cu americanii”, care, inainte de instaurarea sistemului comunist in Cuba, doreau sa transforme aceasta tara in „zona distractiilor”.

Sursa foto: Agência Brasil