Destinatia preferata

Destinatia preferataSunt mai mult decat pasionat de calatorii. Sunt parte din viata mea. Dupa ce am colindat in ultimii ani 55 de tari de pe 6 continente, imi este greu sa aleg destinatia preferata. Incercand sa gasesc raspunsul, m-am gandit unde m-am simtit cel mai bine. A fost simplu: in Argentina.

Primul contact l-am avut in 2008, mai precis in luna decembrie. In Europa ne luptam cu troienele, Argentina intampina vara. Cand am ajuns pe aeroportul din Buenos Aires, am simtit un intens sentiment de regasire. Primul contact cu tara tangoului mi-a placut atat de mult, incat Argentina a devenit instant locul cel mai frumos unde fusesem pana atunci, si a ramas de atunci numarul 1.

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in Argentina

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in ArgentinaBuenos Aires este unul dintre cele mai vibrante orase ale lunii, unde tangoul, sunetul strazii, viata si spiritul argentinian te coplesesc in cateva minute dupa ce ai ajuns.
Patagonia – la El Calafate regasesti natura pura in Parcul National Los Glaciares, contempli cu orele jocul naturii si asculti concertul caderii blocurilor de gheata dislocate din batranul ghetar Perito Moreno
Tara Focului - simti „Capatul Lumii” la Ushuaia, privind balene, pinguini si lei de mare pe canalul Beagle, intalnesti oameni cu sufletul cald si fericiti ca le treci pragul care te imbie sa iei vaporul care pleaca maine pentru o saptamana in expeditie in Antarctica. Oferta irezistibila de last minute la jumate de pret presupune totusi cateva mii de dolari.

Sursa foto: Wikipedia

Cea mai buna perioada in care putem vizita Argentina

Cea mai buna perioada in care putem vizita ArgentinaVa recomand Argetina oricand intre noiembrie si martie. Capitala este exuberanta, sudul isi traieste intens zilele de vara, iar Mendoza si vinurile ei sunt o optiune buna pentru finalul de sezon.

Top 3 sau must do in Argentina

1. Sa inchiriezi masina in Patagonia, sa strabati campia semi-desertica cu peste 35 de grade C la amiaza, de la El Calafate spre ghetarul Perito Moreno, unde poti sa te bronzezi la 6-10 grade C.
2. Sa dansezi tango cu localnici pe strada in Buenos Aires, San Telmo.
3. Sa faci drumetii prin Parcul National Tierra del Fuego pentru a te bucura de natura cum nu ai facut-o poate pana atunci.

Sursa foto: Wikipedia

Cel mai bun restaurant din Argentina

Cel mai bun restaurant din ArgentinaCafe Tortoni din Buenos Aires este cu siguranta cel mai bun local din Argentina, fiind considerata una dintre cele mai faimoase cafenele din lume. Inaugarata in 1958, a fost de-a lungul deceniilor locul de intalnire al marilor artisti si scriitori argentinieni precum Jorge Luis Borges sau Alfonsina Storni si casa uneia dintre cele mai cunoscute trupe de tango argentinian.

Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult

Fara nicio indoiala cea mai buna friptura de vita din lume, alaturi de un vin rafinat de Mendosa ramane optiunea mea favorita. Argentinienii folosesc cina drept un prilej de socializare deosebit, ies aproape in fiecare seara. Pare derutant ca in jurul orei 18-19 seara restaurantele sunt goale, se umplu insa dupa ora 20 si sunt asa cel putin pana dupa miezul noptii.

Sursa foto: cafetortoni.com


Cea mai placuta amintire din Argentina

Cea mai placuta amintire din ArgentinaCand am aterizat pe aeroportul din Ushuaia, am aflat ca bagajul meu a fost lasat la Treleu, o escala a zborului de la Buenos Aires. Cum credeti ca mi-era, plecat in urma cu cateva ore din capitala, de la peste 30 de grade, in pantaloni scurti si tricou, si atezizat in Tara Focului unde vara parea departe, la cele 6 grade, cu lapovita? Ajuns seara, am „inchiriat” de la pensiune o pereche de pantaloni lungi pana a doua zi, cand, cu mersul de pinguin (pantalonii erau cu una doua masuri mai mici) am pasit intr-un magazin al unor localnici. Intrebati fiind de unde suntem, am spus Romania, iar vanzatoarea a strigat „Nadia” si ne-a luat in brate... am inteles in cateva momente ca facuse parte din echipa de junioare a Argentinei si a avut ocazia sa o aplaude live pe romanca noastra la primul ei 10 mondial, cu multi ani in urma... Am ramas la un ceai cald si la povesti la gura sobei. Minunat moment - am vazut oameni fericiti sa reintalneasca romani.

V-ati muta acolo?

Hmm... cred ca si maine, pentru un timp. Poate chiar voi face asta intr-o zi. Ma gandesc.

Sursa foto: Wikipedia

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?Greu de caracterizat... Cred ca plini de viata, exuberanti, fericiti. Numai dupa ce ii cunosti la ei acasa ii intelegi cu adevarat.

Recomandari de suveniruri

O sticla de vin bun, un disc de vinilin cu tango, articole de pielarie si... celebrul ceai sud-american, ceaiul de mate. Gustandu-l in recipientele traditionale, face concurenta si celor mai pasionati de cafea dintre noi.

Cea mai importanta recomandare pentru Argentina pe care nu o gasim intr-un ghid turistic?

Strange bani, cumpara-ti un bilet de Buenos Aires la urmatorul avion si vei trai unul dintre cele mai frumoase momente din viata ta. Astept impresiile de dupa!

Sursa foto: Wikipedia

Sursa foto: Wikipedia.org