Muzeul subacvatic din Cancun

Muzeul subacvatic din CancunCel mai mare muzeu de sculpturi subacvatice din lume se afla in Cancun, Mexic, fiind infiintat in 2009.

Aici sunt expuse mai mult de 400 de sculpturi in marima naturala, operele fiind realizate de artistul Jason de Caires Taylor dintr-un material cu pH neutru, pentru a incuraja dezvoltarea de corali si vietati marine.

Muzeul se afla in apropierea vestitului recif Manchones.





Sursa foto, video: www.musacancun.com, www.aquaworld.com

Muzeul subacvatic Monterroso Bay Islands

Muzeul subacvatic Monterroso Bay IslandsMuzeul se afla in apele Marii Caraibilor, la nord de insula Roatan.

Turistii descopera in apele cristaline statui subacvatice si artefacte cu incarcatura istorica, din mai mult epoci. De asemenea, la circa 20 de metri adancime, ei pot admira o multime de pesti si corali viu colorati. Mai mult, aventura se incheie cu o vizita prin gradinile de colari incarcate de animale marine, printre care broaste testoase.




Sursa foto, video: underwatermuseumroatan.com

Parcul National Ras Mohammed din Egipt

Parcul National Ras Mohammed din EgiptParcul Ras Muhammad dispune de un dintre cele mai faimoase zone de scufundari din lume.

Ras Mohammed este localizat intre bogatele recifuri de coral din Marea Rosie si Desertul Sinai, la 12 kilometri de renumitul oras Sharm-el-Sheikh. Parcul se desfasoara pe o suprafata de circa 500 de kilometri patrati, dintre care 345 kilometri sub apa.

Aici turistii pot descoperi recifuri de corali si o diversitate de specii de vertebrate si nevertebrate. Mai departe in larg ei pot vedea delfini.


Parcul arheologic subacvatic Baia

Parcul arheologic subacvatic BaiaParcul arheologic subacvatic Baia este situat in apropiere de orasul italian Napoli.

Acesta este format in urma scufundarii localitatii Baia, la 5-15 metri sub apa, in urma unor fenomene naturale. Turistii care ajung aici pot face snorkeling sau scufundari si pot vedea ramasitele localitatii, podele din mozaic, statui si fresce, precum si o multime de vietati marine.


Monumentul Yonaguni

Monumentul YonaguniMonumentul este o formatiune masiva de piata, la sudul insulelor Ryukyu, din Japonia, formatiune asupra caruia inca se poarta discutii daca este naturala in totalitate sau daca este realizata artificial.

Turistii interesati de istorie pot descoperi aici dale solide din piatra, sculptate sub forma de piramida, unelte din piata si sculturi.



Sursa foto: www.musacancun.com