10. Afganistan

10. AfganistanStatul Afganistan a fost vizitat in anul 2012 de 17.500 de turisti, potrivit publicatiei The New York Times.

Principalul motiv pentru care Afganistanul nu atrage turisti este reprezentat de razboiul care are loc aici de mai multi ani.

Turistii care ajung totusi aici, nu trebuie sa rateze muntii salbatici ai Afganistanului, care insa sunt locurile potrivite pentru teroristi, motiv pentru care vizita ar trebui putin amanata, pana in vremuri mai linistite.

Sursa foto: Wikipedia

9. Comore

9. ComoreUniunea Comorelor este o tara insulara din Oceanul Indian, care este vizitata de 15.000 de turisti, potrivit datelor pentru 2010 ale Organizatiei Mondiale pentru Turism (UNWTO).

Motivul principal pentru care aici nu vin foarte multi turisti sunt tantarii purtatori de malarie asupra carora ghizii avertizeaza. Mai mult, nu sunt multe companii aeriene care au curse spre Comore.

Punctele forte ale insulei sunt fructele de mare si oamenii prietenosi.

Sursa foto: Wikipedia

8. Sao Tome si Principe

8. Sao Tome si PrincipeSao Tome si Principe este o tara insulara in Oceanul Atlantic, vizitata de 8.000 de turisti in 2010, potrivit Organizatiei Mondiale a Turismului.

Principalul motiv al numarului mic de vizitatori poate fi accesul destul de dificil la aceasta insula.

Intre atractiile insulei se numara linistea si intimitatea pe care le ofera, plajele deosebite, cat si muntii care te invita la catarari. Mancarea care se vinde pe strada merita incercata.

Sursa foto: www.saotome.st







7. Turkmenistan

7. TurkmenistanTara a fost vizitata de doar 7.000 de persoane, potrivit datelor disponibile pentru anul 2010, Turkmenistanul fiind considerata una dintre cele mai "nebunesti" state din lume, dupa Coreea de Nord.

Turistii care ajung totusi in Turkmenistan trebuie sa viziteze craterul activ "Gura Iadului" din apropierea orasului Darvaza.

Sursa foto: www.amusingplanet.com

6. Guineea Ecuatoriala

6. Guineea EcuatorialaTara africana Guineea Ecuatoriala a fost vizitata in 2012 de circa 6.000 de persoane.

Unul dintre motivele pentru care aici nu ajung multi oameni este viza impusa tuturor cetatenilor, cu exceptia americanilor, iar obtinerea acesteia este destul de dificila.

Guineea Ecuatoriala este deosebita, fiind singura tara africana in care se vorbeste limba spaniola.


Sursa foto: www.guineaecuatorialpress.com


5. Insulele Marshall

5. Insulele MarshallRepublica Insulelor Marshall este un stat insular în Oceanul Pacific, la nord de Ecuator, care a fost vizitat in 2011 de circa 5.000 de persoane, potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Turismului.

Transportul pana in Insulele Marshall este destul de scump, insa privelistile oferite de atolii de aici celor care au curajul sa faca scufundari merita efortul.

Sursa foto: www.visitmarshallislands.com


4. Kiribati

4. KiribatiKiribati, o tara insulara in Oceanul Pacific, a fost vizitata in 2011 de 4.700 de persoane.

Foarte putini oameni au auzit de acest stat, motiv pentru care numarul turistilor este asa de scazut. De asemenea, nu foarte multe companii aeriene aterizeaza in Kiribati.

Insulele Kiribati se mandresc cu plajele lor, dar si cu posibilitatea pe care o ofera turistilor de a practiva diferse sporturi de apa, printre care snorkeling si scufundari.

Sursa foto:www.kiribatitourism.gov.ki


3. Tuvalu

3. TuvaluTuvalu este o tara insulara in Polinezia, situata in partea central-vestica a Oceanului Pacific, la jumatatea distantei dintre Hawaii si Australia.

Este o tara destul de greu accesibila, cu foarte putine curse aeriene, iar acesta este principalul motiv pentru care in 2011 a inregistrat doar 1.200 de vizitatori.

Acest teritoriu merita vizitat deoarece in conditiile in care nivelul apei va continua sa creasca, Tuvalu va fi prima tara care va disparea.


Sursa foto: www.tuvaluislands.com

2. Somalia

2. SomaliaTara africana a fost vizitata in 2012 de aproximativ 500 de persoane.

Razboiul, lipsa unui guvern, violentele musulmanilor extremisti sunt cateva dintre motivele pentru care in Somalia vin anual putini turisti.

Somalia este in prezent o tara destul de sigura, iar compania de zbor Turkish Airline a lansat o cursa directa saptamanala de la Istanbul.

Merita vizitata plaja de langa orasul capitala Mogadishu.

Sursa foto: allafrica.com


1. Nauru

1. NauruNauru este o tara insulara in teritoriul micronezian al Pacificului de Sud care a fost vizitata in 2011 de 200 de turisti.


In tara care se intinde pe circa 21 kilometri patrati turistii nu au mare lucru de vazut, in afara unei mine de fosfat, si doar o companie aeriana aterizeaza aici. De asemenea, pentru a ajunge in Nauru ai nevoie de viza.

Cu toate acestea, in singura tara din lume fara capitala, turistii merita sa petreaca o scurta vacanta si sa se bucure de plajele de aici si recifele de corali.

Sursa foto: nauruproject.blogspot.com

Sursa foto: Wikipedia.org