Destinatia preferata

Destinatia preferata

Pentru ca oamenii stiu sa se bucure de ceea ce au. Pentru ca sunt draguti, amabili si prietenosi. Indiferent unde te afli, daca te vad privind pierdut in jur, sau te vad cautand ceva pe o harta, se apropie, si te intreaba daca pot sa te ajute. Si te ajuta. Fara sa vreau am facut comparatie cu atitudinea rece si de multe ori „acra” a europenilor, cu fetele incruntate care au uitat sa zambeasca, sa rosteasca un „te rog” sau un „multumesc”.

Pentru ca este exotic. Nu este doar un stat de marimea Bucurestiului, este de fapt o alta lume. In momentul in care ai aterizat pe Changi, care este mai degraba un cartier decat un aeroport, simti ca ai lasat in urma tot: griji, probleme, nemultumiri, si ca esti intr-un loc in care „se poate”. Orasul este un mix extraordinar intre vegetatie luxurianta si palmieri, otel , sticla si civilizatie, strazi impecabile, structuri gigantice de otel in care au incorporat cu atat de multa grija zonele verzi. Este tot ce iti poti inchipui ca nu vei gasi vreodata in acelasi loc.

Pentru ca este cel mai bun exemplu de asa DA. Singapore este un stat de dimensiuni reduse, cu doar cateva milioane de locuitori, dar care pe buna dreptate a fost supranumit „perla orientului”. E greu de comparat cu orase precum New York sau Hong Kong, pentru ca, desi este acelasi tip de oras cosmopolit, pare ca si cum ar fost construit doar cu piesele bune din puzzle.

Cea mai buna perioada in care putem vizita Singapore

Cea mai buna perioada in care putem vizita SingaporeSingapore este printre putinele orase ce poate fi vizitat in orice perioada a anului. E minunat iarna, cand lasi strazile aglomerate ale Bucurestiului si ninsorile de aici pentru a te bucura de minunatele 30 de grade plus. E la fel se fascinant si vara, cand vrei sa fugi de praful cotidian si de zilele toride in care simti ca asfaltul ti se topeste sub picioare si o data cu el te topesti si tu. E bine sa fi pregatit insa mereu de ploaie. In Singapore ploua de cateva ori pe saptamana, de regula in jurul orelor 16:00-17:00. Ploaia nu dureaza mai mult de o ora, exact atat cat ai nevoie sa te bucuri de o cafea buna la ultimul etaj al unei cladiri de peste 50 de etaje. In perioada iunie-august ploua mai putin.

Top 3 must see sau must do in Singapore

Top 3 must see sau must do in Singapore1. Business district: esplanana, Clark Quay, Singapore Flier, Marina Bay Sands, Merlion, Gardens by the Bay
2. Vizita in insula Sentosa
3. Gradina Nationala de Orhidee din cadrul Gradinii Botanice

Despre ce poti face in Singapore, putem vorbi multe ore in sir, dar daca ar fi sa reduc discutia la cateva destinatii, as incepe cu Singapore Business District. Aceasta zona concentreaza majoritatea atractiilor bine cunoscute ale orasului: Marina Bay Sands, Gardens by the Bay, Singapore Flyer, Artscience Museum, zona pietonala Crack Quay.

Cand spui Singapore, spui de regula Marina Bay Sands, despre care putini stiu ca a fost conStruit pe pamant artificial. Pentru ca suprafata orasului este redusa, Singapore cumpara pamant de la alte state, il transporta cu vaporul si il folosesc pentru ca largi granitele orasului.
Ce poti sa faci in Marina Bay Sands? Cladirea in sine este un oras, nu reusesti sa faci un tur complet intr-o singura zi, este insa obligatoriu sa urci la etajul 57 (ultimul etaj), pentru a te bucura de minunata priveliste asupra orasului, atat ziua , dar mai ales noaptea. Accesul la Infinity Pool este permis doar oaspetilor hotelului, insa zona Sands Sky Park cu siguranta merita efortul. Iubitorii de mancare asiatica se pot rasfata la restaurantul Ku de Ta, al carui meniu a fost creat de faimosul chef Dan Segall, sau la Sky on 57. Acelasi etaj 57 mai gazduieste o zona de lounge, un chocolate bar si un club.

Zona de shopping din Marina Bay aduna la la un loc toata brandurile de lux din lume, asa ca nu ai nevoie sa traversezi orasul in cautarea marcilor preferate.

De la inaltimea celor 57 de etaje, nu poti sa nu observi Gardens by the Bay, o capodopera arhitecturala, o adevarata jungla urbana. Pentru vizitarea lor sunt necesare cel putin 4 ore.

Privelistea pe care o ofera cele 30 de minute cu Singapore Flyer iti taie respiratia. Pe langa acest aspect, nu poti rata ocazia unei „plimbari la inaltime” cu cea mai inalta roata din lume.


Insula Sentosa

Insula SentosaSituata la doar cateva minute de Singapore (aprox. 1 km), Sentosa este principalul loc de distractie al singaporezilor si cea mai mare mandrie a lor. Majoritatea celor pe care ii vei intreba ce sa faci mai intai in Singapore iti vor recomanda Sentosa. Intr-adevar, insula ofera pe langa peisajele mirifice, nenumarate posibilitati de distractie. O vizita la Underwater World, iti ofera sansa unica de a-i avea deasupra pe cei mai periculosi rechini, in timp ce la „Dolphin Lagoon”, poti admira acrobatiile speciei atat de rare a delfinilor roz.

Cel mai bun restaurant/local/bar din Singapore

Cel mai bun restaurant/local/bar din SingaporeNew Asia Bar, situat la etajul 71 al hotelului Swissôtel The Stamford’s. Privelistea e minunata, serviciile impecabile, iar locul este in Top 50 Best Bars in the World.

Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult

Cea mancata pe strada, in cartierul chinezesc.

Abia acolo simti spiritul Asiei, mai ales ca de multe ori nu ai curajul sa intrebi ce mananci.

Un tip de mancare care mi-a placut in mod deosebit, este cel numit Baba-Nonya, ce isi are originile in Malaysia. Baba-Nonya (numita si Peranakkan este de fapt numele primei populatii hibride din Malaysia, rezultat al amestecului dintre colonistii chinezi si locuitorii triburilor locale. Bucataria nonya este parte componenta a istoriei, fiind definita de mixul dintre bucataria traditionala malay si inovatia obiceiurilor culinare chinezesti. Planta specifica bucatariei nonya este Laksa, o planta ce creste in jungla malaeziena, adaugata in mancare pentru a da aroma, si un anumit tip de sos de creveti, numit Cincalok.

V-ati muta acolo?

V-ati muta acolo?Cu siguranta, da. Pentru ca a fost unul dintre putinele locuri pe care le-am vazut ca traieste. Da, Singapore traieste, si traieste frumos, traieste civilizat si mai presus de orice, respecta drepturile fiecarui cetatean. Pentru ca este orasul care zambeste.

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?

In Singapore se aplica dictonul atat de bine cunoscut „omul sfinteste locul”.

Recomandari de suveniruri

Recomandari de suveniruriAsia este patria cumparaturilor, cu precadere Singapore, unde mall-urile sunt mai numeroase decat statiile de metrou. Daca vreti ceva traditional, optati pentru pietrele de jad sau ceaiul de orhidee.

Cea mai importanta recomandare pentru Singapore pe care nu o gasim intr-un ghid turistic?

Informati-va foarte bine asupra regulior si a legislatiei. O greseala minora, cum ar fi de exemplu traversatul prin locuri nepermise, va poate costa echivalentul a 200 dolari.