1. Paris, Franta

1. Paris, FrantaParisul, orasul in care se aduna indragostiti din intreaga lumea, te suprinde de fiecare data cand ajungi in acest loc.

Toti cei care viziteaza orasul nu trebuie sa rateze multimea de obiective turistice de aici, printre care Arcul de Triumf, Gradinile Tuileries, Turnul Eiffel, Muzeul Luvru, Galeriile Lafayette, Biserica Sarcre Coeur sau Catedrala Notre Damme.

2. New York, SUA

2. New York, SUANew York, orasul care nu doarme niciodata, este locul unde oricine ar trebui sa ajunga macar o data in viata.

Orasul reuneste o multime de obiective turistice, de la Statuia Libertatii, care se va redeschide in data de 4 iulie, la Empire State Building si de la Muzeul American de Istorie Naturala la celebrul Central Parc.

3. Londra, UK

3. Londra, UKCapitala Regatului Unit este vizitata anual de milioane de turisti, iar majoritatea dintre acestia nu rateaza momentul schimbarii garzii la Palatul Buckingham.

In Londra, alte obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi sunt roata London Eye, piata Trafalgar, din centrul orasului, Oxford Street sau British Museum.

Sursa foto: Wikipedia

4. Roma, Italia

4. Roma, ItaliaExista o multime de locuri pe care trebuie sa le vizitezi daca ajungi in Roma, unul dintre cele mai renumite orase istorice si culturale din lume. Roma este pe gustul atat a celor atrasi de istoria antica, cat si iubitorilor de arta din perioada renascentista.

In Roma nu trebuie sa ratezi o vizita la Colosseum, la Piazza San Pietro sau la Muzeul Vaticanului si la Fontana di Trevi.


5. Barcelona, Spania

5. Barcelona, SpaniaBarcelona este orasul preferat pentru milioane de turisti de pe intreg globul.

Cand vin in Barcelona, iubitorii orasului nu rateaza Catedrala Sagrada Familia, Casa Batllo, Casa Mila, precum si Parcul Guell.

6. Venetia, Italia

6. Venetia, ItaliaOrasul gondolelor atrage prin romantismul plimbarilor pe canale, dar si prin nenumaratele obiective turistice care nu merita ratate.

Intre acestea se numara Basilica San Marco, Piata San Marco, Marele Canal, Podul Rialto sau Casa lui Marco Polo.


7. San Francisco, California

7. San Francisco, CaliforniaOrasul San Francisco atrage in primul rand prin insula Alcatraz, care gazduie una dintre cele mai celebre inchisori din toate timpurile, inchisa in anii `60.

Alte obiective turistice din San Francisco: Golful San Francisco, Muzeul de Arta Asiatica sau Muzeul Familiei Walt Disney.

8. Florenta, Italia

8. Florenta, ItaliaFlorenta este un oras incarcat de cultura, motiv pentru care ai nevoie de o vacanta de mai multe zile pentru a vedea cat mai multe obiective.

In Florenta nu trebuie sa ratezi Domul, Galeria Uffizi, Gradinile Boboli, Palazzo Pitti sau Piazza della Repubblica.

9. Praga, Republica Ceha

9. Praga, Republica CehaPraga este una dintre tintele de top ale turistilor care ajung in Europa, fiind un oras care reuneste o multime de obiective turistice.

Turistii din Praga nu rateaza niciodata urmatoarele obiective turistice: Castelul Praga, Primaria si Ceasul Astronomic, dar nici Teatrul National sau Casa care danseaza.


Sursa foto: www.private-prague-guide.com


10. Sydney, Australia

10. Sydney, AustraliaOrasul cosmopolit al Australiei are o multime de atractii emblematice prin care atrage turisti din toate colturile lumii.

Cei care ajung in Sydney nu trebuie sa rateze Opera din Sydney, Turnul Sydney, Sydney Aquarium si nici parcul de distractii Luna Park.

Sursa foto: www.sydney.com


Sursa foto: www.sydney.com