Investitiile in Mamaia au fost deblocate dupa aprobarea PUZ-ului

Investitiile in Mamaia au fost deblocate dupa aprobarea PUZ-uluiPrimarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat ca investitiile in Mamaia au fost deblocate dupa ce consilierii locali au aprobat, vineri, PUZ-ul statiunii, precizand ca, incepand din toamna, va fi refacuta zona de promenada, vor fi construite parcari cu sapte etaje si pasarele.

Primarul a declarat ca a fost aprobat si PUZ-ul plajei statiunii Mamaia, care reglementeaza constructiile usoare, precum beach-barurile.

"Dupa ani de zile in care ne-am batut cu madam Udrea, cu fel de fel de franari din fel de fel de ministere, am reusit sa votam ceea ce am fi putut sa o facem foarte simplu si foarte firesc intr-o societate si intr-o tara normala. Deci, am reusit sa deblocam investitiile in statiunea Mamaia. Acelasi lucru l-am facut si pe plaja pentru ca plajele au fost atribuite printr-o licitatie in proportie de 97 la suta detinatorilor de structuri turistice din statiune, hoteluri, restaurante. Era nevoie ca pe plaje sa poata sa construiasca fiecare dupa dorinta cate un beach-bar si sa faca serviciile aferente clientului si turistului de pe plaja", a spus Radu Mazare.

El a mentionat ca investitiile pe fonduri europene sunt de peste 20 de milioane de euro si vor incepe in aceasta toamna.

"Investitiile care vor incepe in statiunea Mamaia pe fonduri europene, vor incepe la toamna, sunt investitii majore si le cam stiti si voi. Pe langa largirea plajei, care a fost deja semnata si probabil construirea celor doua insulite, o sa refacem tot ce inseamna zona de promenada, o sa refacem tot ce inseamna piatetele publice, o sa facem doua parcari de sapte etaje, o sa facem pasarelele, urmand ca pe viitoarele fonduri europene sa facem marina din zona de nord. Cred ca sunt in valoare de 20 si ceva de milioane de euro in paralel cu proiectele private. Numai in zona Casino din Mamaia urmeaza sa se construiasca inca sapte sute de noi locuri de cazare, un P+8, un P+4 si inca un P+4, v-am dat ca exemplu un areal pe o distanta de 500 de metri", a mai spus Radu Mazare.

Primarul a afirmat ca Romania va deschide o reprezentanta in Dubai pentru atragerea turistilor din aceasta zona si isi doreste una si la Istanbul.

"Ati vazut unde era sediul hotelului Mamaia se face un hotel de cinci stele de super lux, adica vor fi apartamente de 300 de metri patrati. Era nevoie pentru ca daca vrem sa accesam pe piata araba si pe piata turca, sunt mai pretentiosi. Am vorbit cu ANT-ul si vor deschide o reprezentanta in Dubai si am vorbit si cu doamna ministru probabil ca o sa inchida din cei doi care erau reprezentanti la Madrid, ca nu avem ce sa facem la Madrid, nu avem turisti spanioli si probabil ca o sa o inchida de tot, deschidem in Dubai si in Istanbul unde pe mine ma intereseaza in mod direct. Sunt niste piete mari, cu oameni cu bani multi", a mentionat Radu Mazare.

La inceputul lunii mai, Radu Mazare anunta ca a primit aviz de la Ministerul Culturii pentru PUZ-ul statiunii Mamaia, precizand ca dupa ce acesta va fi aprobat pot incepe investitiile in zona.

Primarul Constantei era nemultumit de faptul ca nu primise un aviz necesar pentru aprobarea PUZ-ului statiunii Mamaia din partea Ministerului Culturii si afirma ca va discuta cu premierul Victor Ponta pentru a rezolva aceasta problema. Edilul mai spunea ca i s-ar fi cerut mita de zeci de mii de euro, prin intermediari, pentru a primi avizul pentru PUZ.

Marea Neagra e sit arheologic. Vor trebui luate avize pentru largirea plajelor

Marea Neagra e sit arheologic. Vor trebui luate avize pentru largirea plajelorMazare, spune ca este nevoie de avize pentru realizarea lucrarilor de largire a plajelor, intrucat Marea Neagra este sit arheologic.

"Marea Neagra e sit arheologic. Vor trebui luate avizele inclusiv pentru largirea plajelor de la arheologie, ca e sit arheologic, unde noi facem baie si inotam in mare", a declarat primarul Constantei, vineri, la finalul sedintei Consiliului Local, in cadrul careia a fost aprobat PUZ-ul statiunii Mamaia.

Ministerul Mediului, Rovana Plumb, anunta, luna trecuta, ca peste sapte kilometri de plaja vor fi reabilitati in urmatorii doi ani, in baza unui contract de finantare a proiectului "Protectia si reabilitarea partii sudice a litoralului romanesc al Marii Negre in zona municipiului Constanta si Eforie Nord", semnat de ministrul Mediului, la sediul Administratiei Bazinale Dobrogea - Litoral din Constanta.

Plumb preciza ca la finalizarea acestui proiect suprafata plajei dintre Mamaia si Eforie va creste cu 33 de hectare, valoarea investitiei fiind de peste 170 de milioane de euro, fonduri europene.

Prin acest proiect sunt propuse masuri de protectie a eroziunii costiere impotriva riscului de eroziune, pe o lungime de peste sapte kilometri de plaja, in cinci zone prioritare din partea sudica a litoralului romanesc al Marii Negre: Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud si Eforie Nord.

Lucrarile pentru reabilitarea plajelor vor incepe in toamna acestui an, investitia fiind preconizata a se incheia la sfarsitul anului 2015.

Prefera turistii de weekend, care vin cu amanta la mare si cheltuiesc

Prefera turistii de weekend, care vin cu amanta la mare si cheltuiescPrimarul Constantei prefera turistii de weekend la Mamaia, care vin cu amanta si prietenii, merg in restaurante si cheltuiesc mult.

"Turismul in Mamaia este in proportie de 60% turism saptamanal și 40% turism de weekend. Sunt unii care spun ca dom' le, ce sa facem, este turism de weekend. N-ar trebui sa-l facem saptamanal? Nu", a spus Mazare.

El a explicat ca daca statiunea ar fi plina de luni pana luni cu turisti care stau o saptamana, toti turistii de weekend nu ar mai veni si s-ar duce in alta parte.

Mazare apreciaza ca la Mamaia merg vara in fiecare weekend aproximativ la 10-12.000 de turisti.

"Mie personal, ca primar si ca administrator al stațiunii imi convine sa imi vina patru weekenduri, cate doua zile in timpul saptamanii, niște oameni care cheltuiesc, vin cu amanta, cu prietenii, lasa bani, merg in restaurante. Mie imi convine lucrul asta", a adaugat primarul Constanțtei.

De anul viitor, un alt festival, mai modern, la Mamaia

De anul viitor, un alt festival, mai modern, la MamaiaMazare a declarat ca de anul viitor va fi organizat la Mamaia un festival de muzica usoara modern, care sa fie o alternativa la actualul festival, pe care edilul il consider "batranicios".

"Ma gandesc ca pentru anul viitor sa facem cumva un festival de muzica, altul. Lasa, festivalul de la Mamaia, ca ala e batranicios. Am inteles, trebuie sa ramana acolo, ca are traditie", a spus Mazare.

El a afirmat ca actualul festival va continua se existe, pentru ca daca va fi modificat sau anulat se vor gasi fel de fel de "insi care sa tipe".

"Vreau sa facem un festival modern, din care sa reiasa melodia anului viitor. Best Mamaia Music Award, ceva de genul asta, cu casele de productie care sunt in voga acum", a mai spus Mazare.