De la Bruxelles la Paris in 90 de minute

De la Bruxelles la Paris in 90 de minuteTrenul de mare viteza care opereaza pe ruta dintre capitalele Belgiei si Frantei este cunoscut sub denumirea de Thalys si leaga cele doua orase in doar 90 de minute.

Viteza maxima atinsa de acesta este de 299,4 kilometri la ora.



Calatorie Roma - Milano in 2 ore si 4 minute

Calatorie Roma - Milano in 2 ore si 4 minuteFrecciarossa este cea mai rapida cursa din Italia, cu o retea care opereaza de mai bine de 20 de ani. Cu acest tren de mare viteza distanta dintre capitala Italiei si destinatia preferata de shopping a europenilor este parcursa in 2 ore si 40 de minute.

Viteza maxima atinsa este de 299,4 kilometri pe ora.


Din Paris in Montpellier in 3 ore jumatate

Din Paris in Montpellier in 3 ore jumatateLinia de mare viteza TGV opereaza pe teritoriul Frantei. Distanta din Paris in Montpellier poate fi parcursa in 3 ore si jumatate.

Cea mai mare viteza pe care o atinge este de 321 de kilometri pe ora.

De la Madrid la Barcelona

De la Madrid la BarcelonaTrenurile de mare viteza ultramoderne ale AVE au fost primite foarte bine inca de la lansare, fiind inspirate de cele de la TGV, din Franta.

Acestea ating o viteza de 299,4 kilometri pe ora.

Sursa foto: Wikipedia.org

De la Taipei la Kaohsiung

De la Taipei la KaohsiungTrenul chinezesc care leaga orasele Taipei si Kaohsiung foloseste tehnologia japoneza a retelei de transport Shinkansen.

Atinge o fiteza maxima de 299,4 kilometri pe ora.

Sursa foto: Wikipedia.org

De la Londra la Paris

De la Londra la ParisTimpul calatoriei de la Londra la Paris a scazut in urma modernizarilor facute de englezi, iar calatoria intre cele doua orase dureaza mai putin de trei ore.

Trenul atinge o viteza maxima de 301 kilometri pe ora.

Sursa foto: tripwow.tripadvisor.com


Calatorie de la Seoul la Busan

Calatorie de la Seoul la BusanConstruit de Hyundai Rotem, trenul de mare viteza KTX din Coreea de Sud ajunge in mai putin de 3,2 kilometri la viteza maxima.

Cea mai mare viteza la care poate ajunge este de 305,7 kilometri pe ora.

Sursa foto: Wikipedia

Calatorie de la Koln la Frankurt

Calatorie de la Koln la FrankurtTrenul electric ICE3 este cel mai potrivit daca alegi sa calatoresti de la Koln la Frankfurt.

Viteza maxima pe care o atinge este de 320 kilometri pe ora.


Sursa foto: www.railfaneurope.net


De la Tokyo la Osaka

De la Tokyo la OsakaVazut adesea ca un pioner al trenurilor de mare viteza, E5 Shinkansen este denumit si trenul glont, merge pe cea mai aglomerata linie, luandu-i mai mult de trei minute sa incetineasca.

Atinge o viteza maxima de 322 kilometri la ora.


Sursa foto: www.japantravelinfo.com

De la Beijing la Tianjin in 30 de minute

De la Beijing la Tianjin in 30 de minuteInaugurat in anul 2008, trenul de mare viteza CRH3C a scurtat timpul calatorieie intre Beijing si Tianjin la putin peste 30 de minute.

Viteza maxima pe care o atinge este de 330 de kilometri pe ora.

Sursa foto: commons.wikimedia.org


De la aeroport la metroul din Shanghai

De la aeroport la metroul din ShanghaiIn Shanghai a fost utilizat pentru prima in scop comercial trenul de mare viteza foloseste tehnologia levitatiei magnetice. Trenul transporta persoane de la aeroportul international din Shanghai la metrou, pe o distanta de 32 de kilometri.

Viteza maxima pe care acesta o atinge este de 431 kilometri pe ora.