Resedinta montana Cuibul Vulturului a lui Adolf Hitler

Aceasta resedinta din Alpii bavarezi este situata in apropierea orasului Berchtesgaden si a reprezentat locul unde Hitler primea vizitele demnitarilor.

Pentru a ajunge la aceasta resedinta montana se urca 124 de metri cu un lift sapat in munte pana la 1.834 metri.

In acelasi munte exista si baza nazistilor Berghof, care a fost distrusa intr-un bombardament.

Cuibul de vulturi (Kehlsteinhaus, in germana) este deschis vizitatorilor si are si un restaurant in incinta. O investitie de 17 milioane de euro a fost anuntata recent pentru renovarea locatiei.

Intrarea costa 21,5 euro.

Resedinta lui Stalin din Soci

Resedinta lui Stalin din SociResedinta de vara a conducatorului rus este amplasata la malul Marii Negre in statiunea Soci, Rusia.

Locul preferat al lui Stalin pentru momentele in care voia sa evadeze din Moscova era infrumusetat cu palmieri adusi din California si dotat cu amplasamente speciale pentru lunetisti.

Resedinta lui Iosif Vissarionovici Stalin este in prezent un muzeu mic, iar la birou este asezata o statuie din ceara cu conducatorul sovietic.

Sursa foto: Wikipedia

Villa Torlonia a lui Benito Mussolini

Villa Torlonia a lui Benito MussoliniVila Torlonia din Roma, construita in stil neoclasic, a fost resedinta in care Benito Mussolini a locuit intre anii 1925 si 1943.

Dictatorul italian si-a construit aici un teren de tenis si gazduia proiectii de filme.

Vila a fost transformata in muzeu si aici inca se gasesc filme din vremea lui Mussolini.

Resedinta dictatorului poate fi vizitata pentru suma de opt euro, insa nu sunt multe lucruri care mai amintesc de cel numit "Il Duce".




Castelul Fontainebleau al lui Napoleon

Castelul Fontainebleau al lui NapoleonIn unul dintre momentele sale egoiste, Napoleon Bonaparte a decis sa cheltuiasca o avere pentru modernizarea Castelul Fontainebleau din Franta.

El si-a dorit ca properietatea, construita la 55 de kilometri de centrul Parisului, sa depaseasca Palatul Versailles.

Bonaparte si-a stabilit resedinta la Fontainebleau, proprietate care poate gazdui peste 1.000 de persoane in acelasi timp. Cele mai multe obiecte de decor si mobilier dateaza si in prezent din era lui Napoleon.

Un bilet pentru vizitarea castelului costa 11 euro.

Palatul lui Francisco Franco din Madrid

Palatul lui Francisco Franco din MadridPalatul Real del Pardo din Madrid, Spania, a apartinut Generalului Francisco Franco, care a condus Spania intre 1936-1975.

Fosta resedinta a dictatorului spaniol, folosita ca refugiu, este acum folosita pentru intalniri la nivel inalt ale sefilor de stat, insa poate fi vizitata in restul timpului, prin tururi organizate.

Costul unui bilet nu depaseste 9 euro.