Plaja Wannsee, Berlin

Plaja Wannsee, BerlinLa 20 de minute distanta cu trenul din centrul Berlinului, pe malurile Lacului Wannsee, turistii ajung la o plaja imensa cu nisip, desfasurata pe o suprafata de 35 de hectare.

Strandbad Wannsee este deschisa din 1907, data de la care germanii veneau aici pentru a se bucura de cei peste 1.200 de metri de nisip, din Marea Baltica.

Turistii pot juca volei pe plaja, sah gigantic si se pot bucura de un tobogan de apa gigant, plus o zona de nudisti.

Biletul de intrare costa 4,5 euro pentru adulti si 2,8 euro pentru copii.


Lido di Venezia, Italia

Lido di Venezia, ItaliaVenetia are propria versiune a Palm Beach, o zona cu nisip de 11 kilometri lungime, care desparte orasul de Marea Adriatica.

Aici, turistii, care ajung la bordul unui feribot, pot observa rarele pasari prigorie, mancatoare de albine.

Sursa foto: www.venicelido.it


Barceloneta, Spania

Barceloneta, SpaniaIn Barceloneta turistii ajung pe cea mai mare, centrala si populara plaja din Spania.

Cei care vor sa ocupe un loc bun pe plaja trebuie sa ajunga la primele ore ale diminetii.

Pe plaja se gasesc o multime de ciudatenii arhitecturale, printre care si o scultura gigant a unui peste de aur realizata de celebrul arhitect american Frank Gehry, si un turn cu trei etaje realizat din cutii de otel, opera a unei scultorite germane Rebecca Horn

Blijburg aan Zee, Amsterdam

Blijburg aan Zee, AmsterdamPlaja este situata pe Ijburg, o colectie de insule artificiale, la est de centrul orasului, fiind ideala pentru cei care nu vor sa bata drumul pana pe coasta.

Dupa lasarea intunericului, plaja se trezeste la viata, cu focuri de tabara, muzica, DJ si atmorfera de petrecere pe plaja, care continua pana la orele diminetii.


Sand in the City, Viena

Sand in the City, VienaPe cursul Dunarii au fost formate o multime de plaje, insa cele mai frumoase sunt in Viena.

Clubul de pe plaja "Nisip in Oras" ofera turistilor o multime de posibilitati de petrecere a timpului, printre care si volei, care poate fi practicat si pe timp de noapte, la lumina proiectoarelor.

In fiecare duminica plaja de transforma intr-un ring de salsa in aer liber.

Plajele din Paris

Plajele din ParisCeea ce a inceput in 2002 ca o singura plaja de mici dimensiuni, pe malul drept al Senei, a devenit una dintre cele mai mari plaje articiale ale Europei.

Peste 2.000 de tone de nisip au fost aduse pe diverse tarmuri Senei.

Turistii pot sa se relaxeze pe un sejlong sub un palmier, sa imprumute gratuit carti, sa participe la cursuri de dans, insa inotul este interzis. Exista totusi varianta de a inchiria barci sau caiace.

Sursa foto: TripAdvisor

Guincho, Lisbona

Guincho, LisbonaIn apropierea Lisabonei, la 20 de minute de mers cu autobuzul, turistii pot descoperi cea mai frumosa plaja din aceasta zona - Guincho.

Plaja este renumita pentru valurile inalte, iar in fiecare zi a saptamanii o multime de windsurf-eri apar in apa.