Italia - Venetia, Toscana, Sicilia, Roma si Bellagio

Italia - Venetia, Toscana, Sicilia, Roma si Bellagio

Cei care aleg sa viziteze Venetia trebuie sa ajunga cel putin o zi in Piazza San Marco, unde nu trebuie sa rateze cele mai populare obiective turistice, Palatul Dogilor si Basilica San Marco.

In Venetia sunt recomandate plimbarile lungi, pe jos sau cu barca, in special in locuri mai putin cunoscute de straini, dar extrem de pitoresti, cum este Cannaregio, unul dintre cele mai “venetiene cartiere”. Tot aici, turistii trebuie sa calatoreasca in cel putin doua, trei insule din laguna venetiana.

Cei care ajung in regiunea Toscana, ca puncte de atractie, pe langa clasicele si minunatele Florenta, Siena sau Pisa mai sunt nenumarate orase mai mici, care au un farmec aparte, intre care Lucca, San Giminiano, Volterra, Pistoia, Montalcino si Montepulciano.

In Sicilia (foto), merita sa te plimbi fara un obiectiv clar si sa stai la tavernele din Taormina, sa faci o excursie pe Etna. O experienta unica sa poti merge pe un vulcan activ.

Obiective turistice care nu trebuie ratate in Roma sunt Coloseumul, Pantheonul, Columna lui Traian, Vaticanul, Muzeele Vaticanului, Castelul Sant'Angelo, precum si Forumul Roman.

Desi totul este frumos si delicat in acest orasul Bellagio, nu trebuie ratate in special cele mai cunoscute vile din zona: Villa Melzi, Villa Carlotta si Villa Balbianello, cu gradinile lor superbe, sculpturi, parcuri, pontoane, toate deschise publicului.

Spania - Barcelona, Costa Dorada, Mallorca

Spania - Barcelona, Costa Dorada, Mallorca

Barcelona este celebra pentru Gaudi, insa cei care ajung in Barcelona trebuie sa stie ca La Sagrada Familia nu este singurul loc care merita vizitat. Montjuïc, Plaza de España, Montserrat, numeroasele muzee si galerii ale orasului, precum si micile boutique-uri de designer sau magazinase ale creatorilor de moda sunt tot atatea motive de delectare.

De asemenea, turistii merita sa faca o scurta vizita in cartierul Gotic si Palatul Guell decorat de asemenea de celebrul Gaudi.

Intre obiectivele de neratat in Barcelona se afla Plaza Catalunya si Passeig de Gracia (pentru shopping si arhitectura moderna, precum casa Mila - cunoscuta si ca Pedrera - sau casa Batlló.

Costa Dorada este situata la circa 1 ora si 15 minute de Barcelona si este locul ideal pentru o vacanta insorita si poate fi combinata cu o scurta sedere in Barcelona. Orasul de coasta Cambrils este considerat capitala culinara din Costa Dorada, celebru pentru pescuitul traditional care se practica aici si bucataria de inalta calitate, cu preparate originale si alese din peste si fructe de mare.

Insula Mallorca, parte din arhipelagul Baleare, la est de Spania, si desi cea mai cunoscuta zona este cea din jurul capitalei Palma de Mallorca, merita sa vizitati si estul insulei, pentru mai multa intimitate.

Golfuletele izolate cu apa cristalina, munte si mare la distanta de 15 minute si posibilitati de shopping sunt cele trei motive pentru care ar trebui sa mergem acolo.

Franta - Paris, Mont Saint Michel

Franta - Paris, Mont Saint Michel

Intre cele mai importante obiective turistice din Paris se numara Arcul de Triumf, Turnul Eiffel, Bulevardul Champs-Elysees, Basilica Sacre Coeur, Notre Dame, Muzeul Luvru, Castelul Versailles si Muzeul d`Orsay.

Pe langa acestea, nu trebuie sa ratati o plimbare in Jardin des Tuileries sau cafenelele Cafe de Flore sau Deux Magots de pe bulevardul St. Germain, locuri in care gasesti, de peste 100 de ani incoace, actori si cantareti celebri.

De asemenea, cei care ajung in Paris trebuie sa incerce experienta vizionarii unui asfintit de soare in Piata Bastille.

Mont Saint Michel din regiunea Normandia este un loc unic in lume, unde turistii pot avea parte de o experienta culturala bogata, avand posibilitatea de a vizita manastirea fortificata, una dintre cele mai vechi de acest gen din Europa.

Daca vizitati Normandia rurala faceti o oprire si la Saint Malo (mai putin de o ora cu masina, pe malul marii). Este un oras superb, care si-a pastrat viu aerul medieval.

Sursa foto: paris-walk.com

Grecia - Lefkada, Symi, Rhodos, Paros, Skiathos

Grecia - Lefkada, Symi, Rhodos, Paros, Skiathos

Intre locurile care merita vizitate in Grecia se numara Plaja Egremni de pe insula ioniana Lefkada. E adevarat ca trebuie sa urcati aproximativ 350 de trepte pe o stanca abrupta pana sa ajungeti la ea, dar veti descoperi o plaja salbatica si o mare atat de limpede, incat va veti convinge ca a meritat efortul

De asemenea, recomand Insula Symi, care apartine complexului de insule din Arhipelagul Dodecanez si se afla la nord-vest de Rhodos. Nu in ultimul rand, Lindos Rhodos este un oras antic pitoresc pe care merita sa-l vizitati.

Cei care ajung in insula Skiathos nu trebuie sa rateze plaja Koukounaries, una dintre cele mai frumoase din Europa, plaja salbatica Lalaria, unde se poate ajunge numai cu vaporasul si Kastro, vechiul oras, o fosta cetate fortificata din secolul XIV, care avea drept rol apararea impotriva piratilor.

In insula Paros merita vizitate biserica Ekatontapiliani, cunoscuta si sub numele de biserica “celor 100 de usi”, care dateaza din anul 360 dupa Hristos si a fost fondata de Sfanta Elena, ca un altar dedicat Fecioarei Maria.

De asemenea, nu trebuie ratata plaja Fargas, cel mai bun loc pentru a inota. Mai mult, managerul sugereazaca trebuie vizitat "To balkoni tou Aki” – un restaurant in Aliki renumit pentru felurile de mancare din peste si creveti.

Turcia - Antalya, Kusadasi, Izmir, Istanbul

Turcia - Antalya, Kusadasi, Izmir, Istanbul

Turcia ramane an de an pe primul loc in topul destinatiilor preferate de romani pentru vacante, principala atractie fiind Antalya.

Aici, iubitorii de istorie nu trebuie sa rateze centrul vechi al orasului, Kaleici, Turnul Ceas, Turnul Hidirlik, Poarta lui Hadrian si vechile ziduri ale orasului. De asemenea, merita vizitate Muzeul de Arheologie sau siturile Karpuzkaldiran, dealul Tunek, parcul Karaalioglu si podul Arapsu.

Si in statiunea Kusadasi gasim an de an tot mai multi romani, iar cei care ajung aici au posibilitatea sa viziteze orasul antic Efes, parcul Pamukkale, orasul Izmir, templul zeitei Artemis, si renumitele moschei, printre care Moscheea Fortareata, Moscheea Hanim si Moscheea Haji Ibrahim.

Istanbulul detine un tezaur de privelisti magnifice, de la moschei, palate si muzee, la bazaruri si bai turcesti, Bosforul si o bucatarie spectaculos de variata, care poate fi descrisa drept un fusion intre bucataria traditionala otomana si influente din Asia Centrala, Orientul Mijlociu si Balcani.

De asemenea, turistii sunt atrasi de zecile de plaje de nisip din Turcia si de serviciile de nivel inalt din domeniul ospitalitatii.