1 / 6

Italia - Venetia, Toscana, Sicilia, Roma si Bellagio

Cei care aleg sa viziteze Venetia trebuie sa ajunga cel putin o zi in Piazza San Marco, unde nu trebuie sa rateze cele mai populare obiective turistice, Palatul Dogilor si Basilica San Marco.


In Venetia sunt recomandate plimbarile lungi, pe jos sau cu barca, in special in locuri mai putin cunoscute de straini, dar extrem de pitoresti, cum este Cannaregio, unul dintre cele mai “venetiene cartiere”. Tot aici, turistii trebuie sa calatoreasca in cel putin doua, trei insule din laguna venetiana.


Cei care ajung in regiunea Toscana, ca puncte de atractie, pe langa clasicele si minunatele Florenta, Siena sau Pisa mai sunt nenumarate orase mai mici, care au un farmec aparte, intre care Lucca, San Giminiano, Volterra, Pistoia, Montalcino si Montepulciano.


In Sicilia (foto), merita sa te plimbi fara un obiectiv clar si sa stai la tavernele din Taormina, sa faci o excursie pe Etna. O experienta unica sa poti merge pe un vulcan activ.


Obiective turistice care nu trebuie ratate in Roma sunt Coloseumul, Pantheonul, Columna lui Traian, Vaticanul, Muzeele Vaticanului, Castelul Sant'Angelo, precum si Forumul Roman.


Desi totul este frumos si delicat in acest orasul Bellagio, nu trebuie ratate in special cele mai cunoscute vile din zona: Villa Melzi, Villa Carlotta si Villa Balbianello, cu gradinile lor superbe, sculpturi, parcuri, pontoane, toate deschise publicului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri