Podu Dambovitei

Podu Dambovitei

Aflat in comuna Dambovicioara, judetul Arges, in satul Podu Dambovitei va veti ocupa timpul cu cel putin un lucru in fiecare zi: sa admirati un peisaj uimitor, oferit de culoarul Rucar-Bran.

Preturile terenurilor sunt intre 15 euro si 25 euro pe metru patrat, potrivit imobiliare.ro, zona care permite accesul auto si utilitatile necesare. Iar daca vreti sa investiti intr-o pensiune, trebuie sa stiti ca Podu Dambovitei, inconjurat de Muntii Piatra Craiului, Muntii Iezer-Papusa si Muntii Bucegi, este o destinatie turistica tot mai vizitata datorita zonei de chei si pesteri, printre care si Pestera Dambovicioara.

Din Podu Dambovitei, traversat de culoarul Rucar-Bran, puteti ajunge in scurt timp in Bran, Brasov, Campulung sau Pitesti, inclusiv in localitati putin mai indepartate cum ar fi Curtea de Arges si Ramnicu Valcea.

Pentru cei care vor sa investeasca in zona, este important de stiut ca in ultimii ani a inceput sa creasca numarul de turisti. "Desi noi am deschis de un an, cunosteam zona de sapte ani, am avut destul de multi turisti. Lumea s-a saturat de Valea Prahovei si prefera locuri mai putin cunoscute, mai putin comerciale", ne spune Diana Teleasa, proprietara pensiunii GreenHouse din Podu Dambovitei. Totodata, proprietara a mentionat ca o investitie in zona ar costa peste 800.000 de euro, poate chiar ar depasi 1 milion de euro in functie de marimea pensiunii si a terenului si a dotarilor specifice. "In ultimul timp, nu au mai fost deschise pensiuni, dar sunt vandute terenuri", a completat Diana Teleasa.

Sursa foto: captura YouTube

Jurilovca

Jurilovca

Jurilovca este un paradis al naturii care va pune la dispozitie liniste si mult loc pentru pescuit, mai ales ca este un sat de pescari cu carte de munca care sunt platiti tot timpul anului.

Pentru ca este o destinatie turistica tot mai cautata, in Jurilovca va puteti ocupa de turism daca decideti sa ridicati o pensiune. Localitatea, atestata de Comisia Europeana ca destinatie excelenta, detine un miniport de unde zilnic pleaca ambarcatiuni spre Gura Portitei.

Preturile terenurilor sunt intre 10 euro si 20 de euro pe metru patrat. Potrivit site-ului multecase.ro, o casa cu cinci camere (apa curenta, canalizare, curent electric) in centrul localitatii costa 25.000 de euro pe o suprafata totala de 800 mp, care include gradina. Locuintele mai ieftine cu patru camere costa 12.500 de euro, respectiv 19.5000 de euro.

In Jurilovca, puteti investi in turism, piscicultura si agricultura. "Deocamdata, agricultura este domeniul cu cele mai multe investitii. Anul trecut (n.r. decembrie 2013), Jurilovca a devenit destinatie de excelenta si incep sa se deschida tot mai multe investitii in turism. Ar fi de dorit sa existe investitii in piscicultura", a declarat pentru WALL-STREET.RO viceprimarul localitatii din Tulcea.

Comana

Comana

Aflata la 35 de km de Capitala, localitatea din judetul Giurgiu este o alegere potrivita mai ales pentru persoanele care vor sa scape de aglomeratia de la oras. Comana este, de asemenea, un paradis al naturii, cu potential turistic tot mai mare. Aici se afla Parcul National Comana, a doua mare delta din tara, Delta Comana, si inclusiv un parc de aventura.

"Fiind unica unitate, este foarte vizitata. Cel mai mult in perioada primavara-vara, cand este ocupata la capacitate maxima, datorita parcului de aventura din zona. Cei mai multi turisti vin in weekend, dar avem clienti si in cursul saptamanii pentru ca organizam teambuilding-uri”, ne-a spus Alexandra Mihalache, agent de turism la Casa Comana. Despre potentiale investitii, Alexandra Mihalache crede ca ar mai putea fi deschis un hotel pentru ca localitatea este o destinatie destul de vizitata. "De multe ori, nu facem fata. Ca investitie, as recomanda si agricultura", a mai spus reprezentatul unitatii turistice Casa Comana.

Terenurile in Comana se vand de la 15 euro la 26 de euro pe metru patrat, potrivit anunturilor de pe olx.ro.

Sursa foto: captura YouTube

Rimetea

Rimetea

Pentru cei care ar vrea sa se mute intr-un loc incarcat de istorie, exista localitatea Rimetea in judetul Alba, unde se afla Cetatea Trascaului (foto), Biserica Unitariana, Piatra Secuilor si Moara de Apa din 1723. Rimetea este unul dintre putinele sate-monument din Romania, cu locuinte care respecta acelasi stil architectural, stilul neoclasic, care pastreaza atmosfera de secolul XIX, si unde se spune ca soarele rasare de doua ori.

In perioada verii, Rimetea este vizitata in jur de 10.000 de turisti, ceea ce inseamna ca puteti investi in turism, mai ales ca multi dintre vizitatori vin aici pentru Muzeul Etnografic din localitate. Un puncte forte al comunei este agroturismul. Animalele sunt, in Rimetea, o sursa sigura de venit pentru ca aici exista o fabrica de lactate, pentru care laptele este colectat, in mare parte, de la localnicii comunei, dar si din alte parti, a explicat un reprezentant al primariei locale.

Rimetea se afla la 20 de km de Salina Turda. Potrivit olx.ro, o casa cu teren aflata pe o suprafata de 380 mp costa 30.000 de lei, iar un teren intravilan de 1.700 mp este pus la vanzare cu pretul de 23.000 de lei. In afara de curent electric, in localitate nu exista alte utilitati, insa primaria are un proiect in acest sens.

Sursa foto: captura YouTube

Cartisoara

Cartisoara

Cartisoara, bogata in peisaje uluitoare, este oficial pe lista celor mai frumoase sate romanesti. Sa locuiti in Cartisoara, satul lui Badea Cartan care a calatorit pe jos pana in Roma, inseamna sa fiti aproape de unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, Transfagarasan, si implicit de Balea Lac (foto), trasee in Muntii Fagaras si Sibiu.

Altfel spus, Cartisoara este o zona potrivita pentru investitii in turism, mai ales ca vizitatorii vin aici pentru cateva obiective turistice, printre care Muzeul Badea Cartan, dar si pentru ca isi pot umple timpul cu diferite activitati. Cartisoara este, in fond, o zona buna de cazare pentru cei care vor sa cunoasca imprejurimile, sa schieze pe partia de la Balea sau sa viziteze lacurile din jur.

Sarbatorile de iarna, Pastele si 1 Mai aduc multi turisti in Cartisoara. O perioada la fel de buna este si iunie-septembrie, cand este deschisa Soseaua Transfaragaran catre Balea. Aici, potentialii investitori ar putea baga bani in ferme pentru ca, asa cum ne-a spus Aurelia Scorebet, proprietara pensiunii Casa Scorobet, iar cresterea animalelor este o activitate comuna. "Sunt ferme de ovine, porcine, bovine. Adevarul este ca in Cartisoara populatia este cam imbatranita", a mai spus femeia.

Asa ca daca va ganditi sa alegeti Cartisoara pentru o viata linistita la pensie, terenurile extravilan costa in prezent de la 7 euro/mp si intravilan de la 11 euro/mp pana la 28 euro/mp. O casa cu 3 camere si anexe (125 mp), cu toate utilitatile necesare, aflata pe un teren de 567 mp, costa 27.000 de euro, potrivit multecase.ro.

Fundatica

Fundatica

La Fundatica, cele mai frumoase obiective turistice sunt peisajele, in fiecare anotimp. Aflata la 17 km de Castelul Bran, Fundatica este o locul potrivit pentru cei care cauta liniste cand ies la pensie. Si, oficial, este cea mai inalta localitate din tara, aflata la altitudinea de 1.360 m.

De asemenea, localitatea are potential mare in turism datorita, nu doar peisajelor din jur, ci pentru ca se afla aproape de obiective turistice importante si pentru ca detine un parc de aventura. "Este un flux mare si constant de turisti pe intreaga perioada a anului, dar mai ales in perioada sarbatorilor. Potentialul naturii favorizeaza turismul aici", ne-a spus Tudor Lungociul, proprietarul Pensiunii Fundatica. Potrivit lui, persoanele care vor sa investeasca in zona, pot alege, pe langa turism, agricultura.

Pe terendevanzare.ro, un teren de 1.700 mp este vandut cu 17 euro/mp in satul brasovean.

Sursa foto: captura YouTube

Siriu

Siriu

Siriu este o alegere potrivita pentru cei care vor sa traiasca intre munti si ape. In localitatea din judetul Buzau exista singurul baraj natural (format din roca, steril si argila) din lume si alte atractii turistice in zona, cum ar fi Lacul Vulturi (Lacul fara Fund) si putin mai indepartate, ca Vulcanii Noroiosi si Focurile Vii.

Altfel spus, potrivit lui Gheorghe Petcu, un reprezentant al Biroului de Turism din judetul Buzau, localitatea este favorabila pentru turism si cresterea animalelor. "Zona este inconjurata de paduri, adica nu permite investii in alte domenii in afara de turism", a mai spus Petcu . Aici, preturile terenurilor sunt intre 5 euro/mp si 15 euro/mp, potrivit vanzari-terenuri.ro.

Sursa foto: captura YouTube

Lepsa

Lepsa

Desi nu este oficial o statiune turistica, Lepsa, din judetul Vrancea, are atractiile ei naturale, fapt pentru care, in ultimii 15 ani, au aparut aici 1.500 de vile, iar localnicii si-au transformat casele in pensiuni. "Ar merge sa mai investeasca aici, avem de unde. Avem nevoie si de o partie de schi. Dar cine vrea sa vina aici, sa se puna bine cu organele locale", a declarat Vasile Pamfil, proprietarul pensiunii Casa Tisaru.

Turistii care ajung Lepsa, printre care si elevi organizati in excursii, sunt atrasi de Cascada Putnei, un monument al naturii, Cheilei Tisitei-Canionul Vrancei, Mananstirea din Lepsa si Pastravaria Lepsa. Terenurile costa in jur de 23 de euro/mp, iar casele cu 4 sau 6 camere peste 50.000 de euro, potrivit imobiliare.ro.

Sursa foto: captura YouTube

Ponoarele

Ponoarele

Frumusetile locului ar trebui sa va convinga sa va mutati in Ponoarele, judetul Mehedinti. Este o destinatie in care domina linistea si peisajul predominant muntos, unde se afla unul dintre cele trei poduri naturale din lume, Podul lui Dumnezeu, Lapiezurile, Lacul Zaton, Pestera Ponoarele, Padurea de liliac (cea mai intinsa din tara, cca 20 hectare), Pestera Bulba si Cheile si Pestera Balutei.

Daca va hotarati sa va mutati in Ponoarele, trebuie sa stiti ca este un spatiu restrans, comparativ cu alte zone turistice din tara, dar bogat in atractii turistice, mai ales datorita zonei montane si perimetrului carstic in care se afla. Aici este organizat anual un festival dedicat comunei. Potrivit multe multecase.ro, un teren de 600 mp se vinde cu 7 euro/mp.

Sursa foto: captura YouTube

Vadu Izei

Vadu Izei

Vadu Izei poate fi noua adresa a celor pe care ii incanta traditiile si vor sa intre in atmosfera portului popular specific Maramuresului. Aici este unul dintre locurile in care timpul nu te preseaza si unde inca se incing hore la sarbatorile importante.

Anuta Petcas, proprietara pensiunii La moara la Niculai, ne-a spus ca cea mai aglomerata perioada este intre iulie si octombrie. "In ultimul timp s-au deschis multe pensiuni in Vadu Izei. Oamenii vin sa vada obiectivele acestea, care sunt destul de cunoscute, ca Cimitirul Vesel de la Sapanta, dar si pentru plimbari cu mocanita".

Preturile terenurilor sunt in jur de 20 de euro/mp.

Sursa foto: primaria-vaduizei.ro