1 / 6

De ce sa mergem in Istanbul

"Nu sunt adeptul locatiilor all inclusive in care nu prea ai ce face in afara de a sta la soare. Plec in concediu vara la sfarsitul lui iulie si inceput de august si stau in jur de doua saptamani. Prima saptamana de concediu o petrec cu copiii, la mare, iar cea de a doua impreuna cu sotia intr-o locatie interesanta. Pentru anul acesta as alege Istanbul care mi se pare un oras facinant", ne povesteste Florin Scarlat.


Istanbul este o destinatie interesanta datorita interactiunii dintre celor doua culturi, europene si asiatice. Mai mult, este unicul oras din lume ce se intinde pe doua continente – Europa si Asia, in care traiesc 15 milioane de oameni, ceea ce ne face sa credem ca linistea este interzisa.


"Pare un oras asiatic, insa centrul lui istoric se afla in partea europeana. Stramtoarea Bosfor desparte cele doua continente. Mi se pare interesant ca, desi, de-a lungul timpului a fost capitala multor imperii – roman, bizantin, otoman – Istanbul nu este astazi si capitala Turciei. Am mai vizitat Istanbulul in 1991, cred ca a fost unul din primele orase pe care le-am vizitat. Atunci am fost foarte impresionat. Sigur, eram mult mai tanar. Sper ca orasul si-a pastrat farmecul de atunci", adauga antreprenorul.


Sursa foto: Bosfor/Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri