1 / 4

easyJet: Anul trecut, am realizat un profit per loc in valoare de 4,30 lire sterline

In majoritatea cazurilor, peste jumatate din rutele pe care le au in portofoliu acesti operatori sunt in cele doua tari.

Dupa analize si studii de piata, prima companie din Europa care a dezvoltat modelul de business low-cost, easyJet, a decis anul trecut sa intre pe piata locala, prima cursa a operatorului aerian fiind pe ruta Bucuresti - Milano (Malpensa). easyJet leaga Romania si de Spania, prin zborul zilnic Bucuresti - Madrid (Barajas). Desi majoritatea operatorilor cu tarife reduse s-au concentrat pe aceaste rute, cererea continua sa fie foarte ridicata, iar companiile isi suplimenteaza numarul de zboruri. “Pe perioada de iarna cursa cu destinatie Madrid va fi operata zilnic, in timp ce zborul catre Milano va fi operat de 5 ori pe saptamana”, a declarat Peter Voets, marketing manager al companiei.

Biletele pentru o calatorie dus catre Milano pot fi achizitionate pentru preturi incepand cu 22,99 de euro, iar pentru o calatorie dus catre Madrid la tarife pornind de la 36,99 de euro (toate taxele incluse).”Spre deosebire de companiile traditionale care se bazeaza mai mult pe tarife decat pe gradul de ocupare, profitabilitatea unei companii low cost depinde foarte mult de gradul de ocupare al unei curse”, mai afirma reprezentatntul easyJet, companie care anul trecut a realizat un profit per loc in valoare de 4,30 lire sterline.


easyJet este liderul companiilor low cost din Europa, avand in prezent 162 de aeronave care ocupa 394 de rute intre 105 aeroporturi din 28 de tari.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri