1 / 5

Pretul hotelurilor va scadea cu 30% in 2009

Daca decid sa isi afilieze afacerea, antreprenorii din hotelarie trebuie sa tina cont de faptul ca preturile hotelurilor din tara noastra vor scadea cu pana la 30% in acest an. “In acest an este posibil ca pretul activelor hoteliere sa scada cu 20%-30%, deci este un an bun pentru cei care au cash si vor sa investeasca, in special pentru brandurile noi care si-au anuntat intentia de a intra pe piata din Romania”, a declarat Sorin Ionescu (foto), Managing Partner al companiei de consultanta hoteliera Fivestar Hospitality.

Daca in 2008 rata de crestere in industria hoteliera a fost de 12%, pentru acest an Ionescu estimeaza cel mult o crestere de 3%.

“In prezent, pe piata din Bucuresti se afla 4 hoteluri in faza de constructie si inca 9 unitati a caror constructie va incepe in urmatoarele 12 luni, la care se adauga 15 proiecte aflate in faza de preplanificare”, a mai declarat reprezentantul Fivestar Hospitality.

Gradul de ocupare al hotelurilor din Capitala a inregistrat o scadere de 26,4% in primele trei luni ale anului comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, arata un studiu efectuat de compania de consultanta imobiliara CB Richard Ellis Hotels.

Astfel, Bucurestiul este orasul cu cel mai drastic declin din Europa Centrala si de Est, urmat de Varsovia, care a scazut cu 21,6%. In ambele cazuri, moneda locala a cunoscut o depreciere semnificativa fata de dolarul american si de euro.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri