1 / 5

Otopeni, partial pregatit pentru preluarea traficului

Este pregatit Aeroportul Otopeni pentru a prelua un numar de circa 7 milioane pasageri, cat au tranzitat in 2008 cele doua aeroporturi bucurestene?

“In urmatorii doi ani, aeroportul isi va moderniza fluxurile in conformitate cu Acordul Schengen, iar in iulie 2012 ar putea asigura o capacitate totala de prelucrare de 4500 pasageri pe ora de varf, putand prelua o mare parte din zborurile de pe Baneasa”, raspunde Catalin Radu, director general al departamentului de aviatie civila in cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti deruleaza in prezent faza a III-a a obiectivului de investitii „Dezvoltarea si modernizarea AIBO”.

Astfel, capacitatea de procesare a terminalelor de pasageri va creste semnificativ, estimandu-se atingerea unei cifre de 6 milioane de pasageri pe an.

“In urmatorii doi ani, aeroportul va avea un salon oficial modernizat, urmand sa fie modernizata pista 1 si sa fie construita o noua parcare de 12.000 de metri patrati, unde au inceput deja lucrarile de constructie”, a declarat Valentin Iordache, director calitate al aeroportului Henri Coanda.

Investitiile implica extinderea terminalului de plecari internationale si Schengen la 19.600 de metri patrati, reamenajare aerogara sosiri internationale si Schengen care va avea 500 de metri patrati si extinderea zonei de imbarcare (Finger) pana la 14 aviobridge-uri, inclusiv Schengen, fata de 5 cate sunt in prezent.

Potrivit reprezentantului aeroportului, sursele de finantare se vor asigura din sursele proprii ale companiei si din credite bancare externe si interne.

Lucrarile de modernizare se cifreaza la aproximativ 150 de milioane de euro si vor fi finalizate in anul 2012.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri