1 / 6

Romania, codasa Europei: Doar 7,3% din hotelurile autohtone apartin marilor retele

Potrivit companiei de consultanta Trend Hospitality Romania (THR), ponderea marilor branduri hoteliere in unitatile din tara este de doar 7,3% din numarul total al camerelor, iar jumatate dintre acestea au calitate de 4 stele, insa nu exista niciun brand din segmentul economy.

Romania ocupa astfel penultimul loc, depasind doar Slovania, in randul tarilor cu cea mai mica rata de penetrare a brandurilor hoteliere. "Romania si Slovenia au cea mai mica rata de penetrare a brandurilor hoteliere, adica 7,3% din numarul total de camere existente, in timp ce alte tari din Europa, precum Franta, Spania, Ungaria, Finlanda, au peste 40%", a declarat Lucian Marinescu (foto), senior asscoiate THR.

Din totalul de 6.389 de camere care apartin brandurilor internationale, 1.415 (22,1%) sunt detinute de Windham, 1.221 (19,1%) - de Accor, 918 - de Best Western, 770 - de Golden Tulip, iar 447 - de InterContinental Hotels Group (IHG).

La nivelul intregii tari exista in prezent 1.104 hoteluri, dintre care 8% sunt unitati de o stea, 3% ocupa cele de 5 stele, iar 1% dintre acestea nu sunt clasificate.

Potrivit THR, piata hotelurilor din Capitala este inca imatura, deoarece nu exista un echilibru intre categorii, 66% dintre hoteluri sunt de 4 sau 5 camere, iar 48% dintre acestea au mai putin de 50 de camere, adica au o cota de piata mica si vizibilitate redusa.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri