2 / 5

Crestere pe intern in detrimentul externului

O alta tendinta a anului viitor va fi, in opinia agentiilor de turism, cresterea numarului de calatorii si vacante preponderent in tara si in tarile vecine, in detrimentul destinatiilor indepartate.

“Turismul intern are reale sanse de crestere fata de 2009 intemeiat de accentuarea tendintei romanilor de a calatori in tara, aproape de casa. Cresterea depinde foarte mult de nivelul preturilor, daca acestea sunt rezonabile (ceea ce in cazul litoralului deja putem confirma), sansele de crestere sunt mari. Speram la o crestere a vanzarilor in turismul intern de circa 15% in anul 2010, in conditiile in care in 2009 am reusit aproape sa ne mentinem vanzarile in comparatie cu 2008”, explica sefa Eximtur.

Turismul extern poate inregistra maximum nivelul din 2009, in conditiile unei reluari a cresterii economice incepand cu primavara anului 2010. “In sfera turismului extern, ne-am concentrat spre negocierea unor contracte bune cu principalii operatori de chartere. In mod deosebit ne-am concentrat spre intarirea colaborarii traditionale cu TUI”, spune Lucia Morariu (foto) privitor la pachetele pe extern in 2010.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri