1 / 4

Pasagerii “zboara” de pe Otopeni pe Baneasa, pe fondul crizei

Odata cu declansarea crizei, pasagerii romani si-au schimbat obiceiurile de consum si in ceea ce priveste companiile aeriene cu care calatoresc. Astfel, tot mai multi pasageri, fie ei oameni de afaceri sau turisti, au ales zborul cu liniile low-cost in detrimentul celor traditionale. Un castigator colateral al acestor modificari este Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu de pe care zboara cei mai mari operatori low-cost din Romania - Blue Air (1,71 milioane pasageri transportati in 2009) si Wizz Air (1,65 milioane pasageri).

Daca in 2007, Aeroportul Baneasa anunta un trafic de 1 milion de pasageri, anul trecut numarul pasagerilor a ajuns la 2.005.694.

Nu numai numarul pasagerilor a crescut in ultimii ani, ci si cifra de afaceri si profitul celui de-al doilea aeroport din Capitala.

Astfel, Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu a inregistrat in 2009 afaceri de 91, 1 milioane lei, in crestere cu circa 34% fata de 2008, iar profitul brut preliminat a fost de 20,3 milioane lei, potrivit NewsIn.

"Profitul brut inregistrat in anul 2009 a fost de 20,3 milioane lei, in timp ce in anul 2008 nu s-a inregistrat profit", declara reprezentantii companiei.

Pe fondul cresterii traficului, reprezentantii companiei au in plan si investitii pentru modernizarea aeroportului. Astfel, in 2010 vor avea loc lucrari de reorganizare si modernizare a zonei de check-in si de control al bagajelor de cala, precum si a zonei aferente controlului de securitate pentru pasageri si bagajele de mana, inclusiv amenajarea de spatii comerciale.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri