3 / 4

Wizz Air - Aproape de 1 milion de pasageri

In prima jumatate a anului, Wizz Air, una dintre cele mai mari companii low-cost din Romania, a transportat 917.000 pasageri pe rutele din si catre Romania, fiind compania cu cei mai multi pasageri transportati in S1 (Blue Air nu a vrut sa isi comunice cifrele la 6 luni).

Low-costul maghiar a raportat astfel o crestere de 31,4% la sase luni fata de perioada similara a anului trecut. “Suntem in grafic pentru a depasi 2 milioane de pasageri transportati din si spre Romania anul acesta. Cresterea provine in mare masura de la cresterea capacitatii de transport din Cluj-Napoca si din Bucuresti si implicit prin noile rute lansate si cresterea frecventelor pentru zborurile de la toate cele 3 baze, inclusiv Timisoara. Bucuresti va totaliza in continuare peste 50% din operatiunile Wizz Air in Romania in ceea ce priveste traficul de pasageri”, declara, de curand, Gyorgy Abran (foto), director comercial Wizz Air care a adaugat ca piata locala este una profitabila, fara a da detalii privitoare la profitul companiei maghiare in Romania.

Gradul de incarcare din aceasta perioada a fost de 84% si va continua sa creasca la 88% in lunile de vara, potrivit oficialilor companiei.

In prima jumatate a anului, Wizz Air a lansat, din Bucuresti, noi rute spre Pisa, Cuneo – Torino, Zaragoza si Weeeze – Dusseldorf. Din Cluj, linia low-cost a introdus noi destinatii spre Pisa, Cuneo – Torino, Zaragoza si Weeeze – Dusseldorf., Alicante si Palma de Mallorca, iar din Timisoara catre Forli Bologna.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri