Burgenland

BurgenlandIn jurul bailor termale din Burgenland au fost construite hoteluri de prima clasa, in care propriile dotari balneare sunt oferite clientilor in mod exclusiv. In aceasta regiune din Austria specificul vietii culturale este imprimat de festivaluri de muzica sau de teatru, de expozitii si de muzee etnografice.

Romania este o piata-cheie, atat din punct de vedere al numarului de turisti, cat si al profilului de vacanta preferat de acestia. "Romanii sunt clienti fideli cand vine vorba de sejururi la SPA, alaturi de austrieci, nemti si italieni. Acestia sunt obisnuiti sa cheltuie foarte mult", a declarat pentru Wall-Street.ro Klaus Lorenz, director Baden Tourism Board.

In anul trecut, numarul romanilor care au ales pachetele SPA din zona Burgenland a crescut cu circa 1.000.

Pentru un sejur balnear de 2 nopti in sudul acestui tinut, la hotelul Com.Inn Gussing, cu mic dejun tip bufet inlcus si acces la complexul balnear Stegersbach, trebuie sa platiti 96 euro, iar pentru 3 nopti de cazare cu demipensiune, o calatorie cu trasura si doua intrari zilnice la baile termale, inclusiv la sauna, ar trebui sa scoateti din buzunar circa 180 euro.

Alte oferte:

• Landhotel Kohlstatterhof, 195 euro + 0,90 euro de persoana/zi (taxa de statiune) – 3 nopti cazare in camera dubla, mic dejun tip bufet inclus, cina cu meniu la alegere, utilizare facilitati wellness din hotel, inchiriere gratuita a echipamentului de navigatie;

• Complex balnear Puchasplus, 199 euro (4 zile/3 nopti/persoana in camera dubla) sau 299 euro (6 zile/5 nopti/persoana in camera dubla) – cazare, mic dejun tip bufet, cu specialitati locale, acces zilnic la complexul balnear Stegersbach & Saunawelt, camera de relaxare, rezervata in complexul balnear, participare la programul de relaxare activa "miscare inteligenta", organizat in centrul de masaj terapeutic Stegersbach, reducere acordata grupurilor;

• Pannonia Tower Hotel, 249 euro de persoana in camera dubla – 3 nopti de cazare, 3 mic dejunuri tip bufet, sauna, sauna cu infrarosii, zona de fitness, vizitarea turnului de sud, a turnului de nord si a catacombelor, plimbare cu trasura specific vieneza prin centrul orasului Viena;

• Vila Vita Pannonia, 356 euro/persoana – 3 nopti de cazare in camera dubla sau intr-un bungalow, mic dejun tip bufet inclus si demipensiune, o sedinta de masaj partiala (25 de minute), o sedinta de terapie cu lumina (20 de minute), bicicleta oferita pe toata durata sejurului, utilizare gratuita a facilitatilor din comlexul de Wellness & Sauna, precum si a strandului, programe organizate si supervizate de echipa de antrenori.

Baden bei Wien

Baden bei WienLa 26 de kilometri sud fata de Viena, in mijlocul podgoriilor regiunii termale din Padurea Vieneza, se gaseste statiunea Baden. Candva resedinta imperiala de vara, Baden ofera numeroase specialitati culinare, diversitate culturala si constituie un loc potrivit de relaxare.

Peste 4 milioane de litri de apa termala sulfuroasa naturala la o temperatura de la 32 pana la 36 grade Celsius izvorasc zilnic din cele 14 izvoare termale din Baden.

Oferte:

• Hotel Herzoghof, 149 euro/persoana/pachet in camera dubla – 2 nopti cazare cu mic dejun, o intrare la baile termale, un masaj partial si 199 euro/persoana/pachet in camera dubla sau 299 euro/persoana/pachet in camera single – 3 nopti cu mic dejun, folosirea saunelor din hotel, o intrare la Baile Termale Romane, card Badener VIP cu muneroase reduceri, cadou de ramas bun;

• Grand Hotel Saurhof, 260 euro/persoana pachet si 358 euro/persoana/pachet inclusiv 2 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun sau 396 euro/persoana/pachet inclusive 2 nopti cazare in camera single cu mic dejun – baie cu plante medicinal, sare de mare sau apa cu sulf, masaj reflexoterapeutic, drenaj limfatic (25 minute), impachetare cu sac de fan, masaj corporal, masaj prin periere, impachetare cu ulei aromatizat, tratament facial clasic;

• Schloss Weikersdorf Residenz & Spa, 345 euro/persoana in camera dubla sau 425 euro/persoana/pachet in camera single – 2 nopti cazare cu mic dejun tip bufet inclus, un masaj Balance cu pietre fierbinti (90 minute), acces liber la centrul SPA (biosauna, sauna finlandeza, baie de aburi, piscina interioara, fitness cardio, etc.)

Mauerbach

MauerbachAustria Incoming (AT Incoming), cu sediul central la Cluj, este una din cele mai importanta companii de consultanta pentru destinatii turistice din Austria care activeaza pe piata de profil din Romania. AT Incoming este infiintata de DMMA, asociatie ce reuneste noua regiuni turistice din Austria: Bodensee–Vorarlberg, Bregenzerwald, Donau Niederösterreich, Millstätter See, Mostviertel, Thermenwelt Burgenland, Wiener Alpen, Wienerwald si Zell am See – Kaprun.

Regiunile propuse de AT Incoming turistilor romani in 2011 includ, la nivel de infrastructura, o componenta accentuata de SPA, oferind facilitati de ultima ora, centre de fitness si wellness si o paleta generoasa de servicii complementare.

"Punem la dispozitie o selectie de pachete SPA, extrem de diversificate si proiectate intr-o maniera optima, gata sa satisfaca toate tipologiile de turisti din Romania. Tipul turistului roman care vine la SPA in Austria este cel care are peste 35 de ani, vine insotit si vrea sa se relaxeze", a declarat Hans Wallner, Managing Director al AT Incoming.

Berghotel Tulbingerkogel propune turistilor romani trei oferte:

• 339 euro/persoana in camera dubla "Superior" sau 429 euro/persoana in camera dubla "Panorama" – 3 nopti de cazare cu mic dejun sub forma de buffet, folosire centru Wllness cu sauna, baie de aburi, piscine incalzita, "Vienna Shopping Card" pentru mijloacele de transport in comun in Viena;

• 245 euro/persoana – 2 nopti de cazare in camera dubla "Superior", utilizare sauna de lemn, baie de abur cu cristale si piscina incalzita pe terasa, bilet metrou "Shopping Card" pentru Viena;

• 282 euro/persoana – 2 nopti de cazare in camera "Panorama", cu mic dejun, folosire centrul Wellness cu sauna, baie de aburi, piscina incalzita.