Anul de criza, secetos in oferte de munca
Peste 8.000 de noi locuri de munca in retail-ul autohton
FMCG-ul a pus la bataie 2.000 de job-uri
Serviciile – pe val chiar si in recesiune; Outsourcing-ul se extinde cu putere
1 / 5

Anul de criza, secetos in oferte de munca

Inca din ultimul trimestru al anului trecut efectele crizei puneau bete in roate bancherilor si constructorilor cu planuri de dezvoltare. Blocajul economic de la inceputul anului nu numai ca a naruit complet visurile angajatorilor, ci a determinat reducerea costurilor prin disponibilizarea unei parti a personalului. Astfel, un studiu realizat de compania de consultant Hay Group raporta ca peste 47% dintre organizatii planificau inghetarea proiectelor de expansiune organizatorica sau scaderea volumului de angajari in 2009.

Ceea ce criza nu a schimbat substantial insa a fost nevoia de consum a populatiei care a mentinut la cote de supravietuire si chiar profit companiile din FMCG, retail, servicii - in special cele medicale si de outsourcing.

La nivel individual companiile anuntau un numar firav de posturi vacante, insa apropierea toamnei 2008 a reunit angajatorii sub tutela targurilor de job-uri. Marii angajatori au pus la bataie peste 9.000 de locuri de munca, la cele trei targuri de job-uri: Banking Jobs (2.000), Cariere de viitor (3.500) si Angajatori de top (3.500). Aceleasi companii au venit cu noi oferte la targul Angajatori de Top desfasurat in luna martie a anului curent. Cele mai multe oferte au venit de la retaileri precum Carrefour, Real, Cora si RTC Holding si de la industria de FMCG prezenta prin Henkel Romania, Procter&Gamble sau StarFoods.

Alte 2.000 de persoane si-au gasit o slujba la Bursa locurilor de Munca, eveniment organizat de Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM). Principalele domenii in care s-au facut angajari pe loc sunt: hotelier (277), administratie publica si aparare (177), agricultura si servicii auxiliare (154), fabricarea articolelor de imbracaminte (132), industrie alimentara (94), lucrari speciale de constructii (94), lucrari de geniu civil (82) si comertul cu amanuntul (71).


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri