Sapte intermediari au parasit ringul bursier
Criza a scos la iveala probleme grave
Pentru a supravietui, brokerii au renuntat la angajati si sedii
Brokerii incearca sa faca rost de cash prin vanzarea de actiuni BVB
Rebranding si promovare pe timp de criza
1 / 6

Sapte intermediari au parasit ringul bursier

In ultimul an sapte case de brokeraj au iesit din piata de capital autohtona, fie din cauza retragerii autorizatiei de activitate de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), fie din proprie initiativa.

Cea mai recenta iesire de pe piata de capital a fost cea a societatii de brokeraj NHL Securities, dupa ce CNVM i-a retras autorizatia de functionare, iar anterior activitatea companiei a fost restrictionata si suspendata aproape continuu de la inceputul anului 2009.

La inceputul anului, arbitrul pietei de capial a retras autorizatia de functionare a Orizont Vest, din cauza unor nereguli descoperite in urma unui control de fond realizat in 2008.

De asemenea, si Central European Investments si Mobinvest Oradea au parasit ringul bursier in urma unei decizii asemanatoare.

Brokerii care au fost fortati sa-si inchida portile au fost BRD Securities, ca urmare a incorporarii activitatii de catre banca BRD-Groupe Societe Generale, Grupul de Intermediere Financiara (GIF), dupa inactivitatea din octombrie 2008, ca urmare a achizitiei de catre Romcapital, si Global Valori Mobiliare, urmand ca firma sa-si schimbe domeniul de activitate sau sa fie lichiditata.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri