2 / 6

Lamborghini Gallardo

Oamenii legii de la Polizia di Stato, care patruleaza pe autostrada Salerno- Reggio Calabria, isi incep, cu siguranta, ziua de munca cu un zambet larg, cand se indreapta catre garajele institutiei. In spatele usilor metalice hiberneaza mai multi bolizi Lamborghini Gallardo.
Nu este vorba de masinile confiscate, ci chiar cele de pe care acestia monitorizeaza traficul zi de zi. Pentru ar fi perfect functionale, supercarurile vin dotate cu un dispozitiv capabil sa transimta imagini in timp real si sistemul Elsag, folosit pentru a recunoaste automat numerele de inmatriculare.
Binecunoscutele performante ale bolidului sunt motivul pentru care ragazzii italieni isi vor infrana pornirile vitezomane, in speranta unei evadari spectaculoase: 4,3 secunde perioada in care se atinge suta, si peste 310 km/h viteza maxima, posibila multumita propulsorului de 5 litri V10.
Cu asemenea cifre se explica prezenta unui defibrilator, capabil sa monitorizeze pulsul inimii si sa determine nivelul de dioxid de carbon din sange, atat de necesar pentru cei slabi de ingeri, angrenati in urmariri. Desi daca ma intrebati, eu cred ca ar fi mai necesar un diagnostic al nivelului de benzina, ce circula prin venele celor care au o asemenea masina de servici, pentru ca trebuie sa fii un adevarat piston-head ca sa exploatezi modelul la adevarata valoare. Pretul, aproape 120.000 de euro, nu stim, insa, daca in acesti bani intra si combinezonul si casca.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri