2 / 6

Dodge Charger 'General Lee' - The Dukes Of Hazard

Generalul Lee este automobilul verilor Duke, Bo si Luke, in serialul de televiziune american "The Dukes of Hazard". Pentru cei mai tineri, acelasi model a aparut si in remakeul pentru marile ecrane, cu Johny Knoxvile si Sean William Scott in rolurile principale.
Muscle-car-ul american si-a castigat reputatia datorita cascadoriilor, in special a sariturilor pe care le executa in episoadele originale, filmate intre perioada 1979 si 1985. Justitiarii americani, Bo si Luke Duke, foloseau masina ca singura arma impotriva coruptului politician Boss Hogg, cel mai bogat om din Hazzard County. Cele doua personaje, unul fost soldat marin, Luke, si celalalt fost pilot de teste, Bo, impreuna cu General Lee intruchipeaza astfel mitului haiducului in viziunea americana.
Dodge-ul Charger, model 1969, a beneficiat de un propulsor Magnum V8 cu 375 CP, in varianta cea ma fortoasa, folosita pentru spectaculoasele sarituri, dar au existat si motorizari mai slabe pentru cadrele "mai cuminti". In cei 6 ani de filmari au fost distruse mai bine de 300 de modele, General Lee putand fi considerat un martir in excesele cascadorilor americani.
Dukes of Hazzard au patentat intrarea in masina pe geam si plonjonul pe capota Generalului, din comoditatea de a ocoli botul masinii pentru a ajunge pe partea soferului. De asemenea, muscle-carul american poate fi considerat precursorul derapajelor controlate, popularizate pe marile ecrane de catre seria "The Fast and The Furious". Mai putin populara in Europa, masina este un adevarat de cult pentru americani, peste ocean existand numeroase replici ale Generalului in zilele noastre.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri