1 / 7

Colectia de iarna

Daca ai, insa, in buzunar o cheie inscriptionata cu aceeasi sigla care se regaseste si pe capsula metalica cu patru roti, ce asteapta inerta in fata blocului in care locuiesti sau a cladirii in care iti asiguri traiul, iarna nu mai pare la fel de agresiva....aparent.
Pojghita de gheata care acopera suprafata vitrata, stratul gros de zapada de pe capota, plafon si portbagaj sterg zambetul izvorat in urma descoperirii din buzunarul de la haina. O data intrat in interior, scaunele reci reediteaza atmosfera unui iglu si in minte ti se deruleaza toate rugaciunile catre zeul automobil, in speranta ca bateria nu a cedat peste noapte. Daca ruga ti-a fost ascultata, trebuie sa astepti secole pana cand motorul va trimite aerul cald in habitaclu si cel mai important trebuie sa iti tii respiratia pentru ca geamurile sa nu se abureasca instantaneu.
Din fericire exista masini pentru care iarna nu este decat un alt anotimp in care sunt incaltate cu pneuri aderente si sunt alimentate cu antigel. Aceste masini sunt special construite pentru a flirta cu Craiasa Zapezilor si pentru a tine piept conditiilor vitrege, desi multi le utilizeaza si in perioada estivala sau in mediul urban.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri