1 / 6

Un politician cu pedigree

Al Gore s-a nascut la Washington D.C., acum 59 de ani, ca fiu al senatorului Albert Arnold Gore si al licentiatei in Drept, Pauline LaFon Gore. Absolvent al Colegiului Harvard, a studiat la Universitatea Vaderbilt, pe care insa a abandonat-o pentru a intra in politica. Desi s-a opus razboiului din Vietnam, Al Gore s-a inrolat in armata, satisfacandu-si stagiul militar ca reporter de teren.
Dupa ce a cochetat cu jurnalismul ca reporter de investigatie la un ziar local din Tennessee, viitorul politician si-a incercat, inca o data, norocul la Facultatea de Drept. Insa si de data aceasta, politica i-a facut cu ochiul si a renuntat la studii pentru a deveni senator al statului Tennessee. In 1993, in timpul administratiei Clinton, Al Gore a devenit cel de-al 45-lea vicepresedinte al SUA.
In 2000, Al Gore a intrat in cursa prezidentiala impotriva actualului presedinte, insa a pierdut in favoarea acestuia cu o marja infima, in urma unei campanii care starneste si astazi controverse. In ultimii ani, Gore si-a dedicat mare parte din activitatea sa calatorind in jurul lumii in incercarea de a trage un semnal de alarma asupra incalzirii globale. Percepand o taxa de 100.000 de dolari pe discurs, Gore si-a rostit de cel putin 1.000 de ori prezentarea despre incalzirea globala.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri