2 / 5

Absolut

Vodca Absolut a luat nastere in Suedia si a fost exportata prima data in 1979. Dupa succesul din SUA, a fost introdusa in cele mai multe tari din Europa, Asia si Pacific incepand cu mijlocul anilor ‘80.

Vodca Absolut este realizata printr-o metoda care presupune distilarea de cateva sute de ori pana la obtinerea produsului final. Absolut este produsa intr-un singur loc: distileriile din Åhus, sudul Suediei, o regiune cu traditie recunoscuta in fabricarea acestui tip de bautura. Zilnic, in fabrica din Åhus se produc circa 500.000 de sticle de vodca.

Plecand de la forma unei sticlute traditionale suedeze de medicamente din secolul al XVIII-lea, design-ul usor de recunoscut al sticlei, a inspirat artisti din intreaga lume, care au contribuit la construirea identitatii brandului.

Din 15 septembrie, vodca Absolut s-a alaturat celor 37 de marci din portofoliul Pernod Ricard Romania, compania devenind astfel lider al categoriei imported vodka pe piata locala. Pernod Ricard, al doilea producator de bauturi alcoolice din lume, a achizitionat la sfarsitul lunii martie compania suedeza Vin & Sprit, producatorul marcii Absolut, al treilea cel mai mare brand de bauturi spirtoase din lume si lider mondial in categoria premium vodka, fiind disponibil in 126 de tari.

Daca in 1979, cand a fost pentru prima data exportata, se vindeau 100.000 de litri de vodca Absolut la nivel mondial, in 2003 vanzarile au ajuns la 72 milioane litri, iar in prezent volumele depasesc 90 de milioane de litri. In Romania, brand-ul ocupa locul al doilea in categoria imported vodka conform datelor International Wine and Spirit Record, cu un volum de circa 211.000 litri vanduti in 2007 si o cota de piata de aproximativ 24%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri