2 / 6

Usile spate cu balamale posterioare

Accesul in habitaclu este facilitat de usile spate cu balamale posterioare, o evolutie a conceptului Opel FlexDoors prezent la noua generatie a monovolumului Meriva. Pentru a pastra un aspect armonios al exteriorului, toate manerele usilor au fost inlocuite cu senzori de lumina. Cand sunt acoperiti de mana soferului sau a unui pasager, acestia deschid usile. Pentru a reduce rezistenta, oglinzile exterioare de pe usile din fata au fost, de asemenea, inlocuite cu mici camere video amplasate la baza montantilor A.

Aspectul expresiv al conceptului Flextreme GT/E se imbina cu eficienta executiei detaliilor de design. Datorita partii frontale de dimensiuni mici, inaltimii reduse a plafonului (1.308 mm) si partii de sub caroserie, plate si acoperite, autovehiculul taie aerul cu turbulente minime.

Aerodinamica a fost optimizata printr-o serie de masuri. Jantele din aliaj de 21 inch sunt relativ inguste, pentru a reduce rezistenta la inaintare, utilizându-se pneuri 195/45, cu rezistenta redusa la rulare. Insertiile simple, montate la nivel, ajuta de asemenea la minimizarea curentilor de aer.

Admisia frontala de aer minima imbunatateste circulatia aerului in fata autovehiculului, iar partea de sub caroserie se curbeaza in sus catre spate, pentru a reduce si mai mult rezistenta la inaintare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri