2 / 3

O vanatoare „talhareasca” de avioane

Gratie prieteniei lor cu Jurgis Kairys - multiplul campion european si multiplul campion mondial la acrobatie care face, din 2007, in fiecare an senzatie la Mamaia, cei trei Iacari Acrobati vor oferi publicului si celebrul numar intitulat “Air Bandits” – o vanatoare „talhareasca” de avioane intre romani si pilotul lituanian.

Co-organizator al air show-ului de la Al Ain si al evenimentului sub egida FAI (Federatiei Aeronautice Internationale) - World Elite Aerobatic Formula - care trebuia sa aiba loc si anul acesta la Mamaia, Jurgis Kairys este, in primul rand, un mestru in acrobatie freestyle – un mod de a zbora care i-a permis sa exploreze noi manevre aviatice.

Pentru acest gen de acrobatie extrema, Kairys si-a proiectat propria aeronava, Juka. A inventat noi manevre acrobatice – precum “Roata lui Kairys” sau “Micul Loop” si este primul pilot care a reusit sa faca o “Cobra” cu un avion cu o singura elice (exercitiu pe care, in mod obisnuit, il fac doar avioanele de lupta).

O alta surpriza este participarea lui Francesco Fornabaio pentru prima data in Romania – multiplul campion de acrobatie italian, care se recomanda, amuzat, drept „pilot, poet, artist”.
Printre invitati de numara si Aeroclubul Romaniei – care va participa cu doua aeronave de tip Zlin si o Extra 300.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri