2 / 6

Grigorescu apare din nou in licitatie

Acestea sunt ilustrate cu opere de anvergura, realizate ce unii dintre cei mai cunoscuti reprezentanti ai acestor momente din arta romaneasca: Gheorghe Petrascu, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Marius Bunescu, Octav Bancila, Lucian Grigorescu, Samuel Mützner, Corneliu Baba, Francisc Sirato, Dumitru Ghiata, Nicolae Tonitza, Ion Theodorescu-Sion, Alexandru Ciucurencu, Horia Bernea, Stefan Caltia s.a.

Nicolae Grigorescu apare din nou in licitatie, dupa ce luna trecuta pictura „Car cu boi” a dobandit un nou record de autor, de aceasta data cu o compozitie de suflet, „Trandafiri salbatici”.

Opera, provenind din renumita colectie transilvaneana dr. Leon Daniello (fondatorul pneumoftiziologiei romanesti), , reprezinta o inovatie a genului in pictura romaneasca a vremii, fiind conceputa ca un fragment de peisaj, intr-o maniera influentata de impresionism, ce respingea conventiile academiste. O alta pictura cu flori realizata de Grigorescu a fost cumparata din expozitia de la Fontainebleau, in 1868, de imparatul Napoleon al III-lea, pentru colectia sa personala.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri