1 / 7

Florenta – vechi centru educational si simbol al casei de Medici

Oras renascentist prin excelenta, Florenta este capitala glorioasa a Toscanei, un oras incarcat de istorie, vechi centru universitar al Europei si sediu al familiei de Medici, veritabili mecena ai secolelor XV- XVI, potrivit The Independent.

Influenta epocii Renasterii in Florenta se vede si astazi, ceea ce face din capitala toscana o adevarata comoara din punct de vedere turistic.

Desi turistii moderni tind sa uite de incarcatura istorica, sorbind cocktailuri pe marginea piscinelor de la vilele inchiriate in zona, nu trebuie sa uitam ca datorita centrului cultural care a fost Florenta, omenirea a iesit din Evul Mediu stralucind.

Pe langa podgoriile Chianti si panorama Apeninilor si Alpilor care inconjoara intreaga regiune, Toscana se mai lauda cu orase intregi ridicate din pretioasa marmura de Carrara, parcul national Maremma, cu mlastini scaldate in briza marii si paduri de pin, sau cu cel mai bine prezervat oras medieval din lume – Siena.

Cum Toscana medievala nu a incetat sa pulseze niciodata, in Florenta se pot gasi inca mesteri pietrari, argintari de lux, legatori de carti vechi sau sapatori de fantani, dornici sa isi povesteasca arta traditionala, veche de sute de ani.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri