1 / 6

De ce sa mergi la Dresda?

Vizitarea acestui oras era, pe vremuri, o experienta sumbra, o reamintire a ororilor si distrugerilor pe care le lasa in urma un razboi. Cladirile bombardate in al doilea razboi mondial au fost lasate timp de decenii in paragina si nimeni nu a investit in potentialul turistic al cladirilor baroce, potrivit cotidianului britanic The Telegraph.

Aceasta nepasare a luat sfarsit in 2006, cand, cu ocazia implinirii a 800 de ani de la intemeiere, orasul a primit inapoi una dintre principalele sale atractii turistice: biserica protestanta Frauenkirche.

Reconstructia orasului de pe Elba nu s-a oprit la biserica distrusa de atacurile aliatilor, iar acum, la mai bine de 65 de ani de la bombardamente, majoritatea cladirilor au fost restaurate sau refacute din temelii.

Dresda este impartit, ca si alte mari orase europene, in partea veche, de o parte a Elbei, cu cladiri din secolul 18 si partea cea noua, Neustadt, de cealalta parte a fluviului. Cele doua jumatati ale orasului sunt insa destul de compacte pentru a putea fi vizitate intr-un singur weekend.

De asemenea, pe langa faptul ca Dresda in sine este o capodopera a arhitecturii, orasul are o concentratie mare de opere de arta pe metrul patrat, multe din ele fiind gazduite de celebra galerie de arta Gemäldegalerie Alte Meister.

Sursa foto: Flickr

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri