2 / 6

Santorini

O destinatie foarte potrivita pentru doritorii unei escapade in doi, Santorini este acea insula greceasca cu case albe si acoperisuri de un albastru sclipitor, sapate chiar in stancile acesteia.

Insula Santorini este localizata in Marea Egee, si este cea mai sudica dintre insulele Cyclade.

Capitala insulei este Fira, oras port, care impresioneaza prin strazile inguste, taverne traditionale, magazine asezate pe versantii stincosi, dar si prin plaje minunate, si apa marii limpede precum cristalul.
Pe insula Santorini se ajunge cu avionul, sau cu ferry boat din portul Pireu ( 9 – 12 ore).

Santorini este taramul de unde porneste mitul Atlantidei. In trecut, minunata laguna a Portului Santorini era centrul insulei. Acesta a fost scufundat de puternicele eruptii vulcanice care au schimbat topografia locului, aducandu-i in schimb celebritatea; "nisipuri" negre si rosii, faleze naturale inalte de sute de metri. Capitala Insulei, Fira, este asezata intr-un perete vulcanic, pe o faleza inalta de 300 metri, potrivit site-ului VacanteGrecia.

Cei interesati de istoria locului, pot strabate rutele formate de fostele cratere ale vulcanului sau pot vizita ruinele de la Akrotiri, un fost oras ingropat asemeni celebrului Pompei, in cenusa vulcanica, in secolul XIV.

Potrivit portalului InfoTurism, ofertele turistice pentru Santorini pornesc de la 107 euro, sejur de 6 zile, cu cazare la hotel de 3 stele, pana la 2018 euro, pentru un sejur de 8 zile, cazare la hotel Kirini, de 5 stele, cu mese incluse conform hotelului, transport cu avionul si asistenta turistica. Asigurarea storno pentru Santorini va costa circa 40 lei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri