2 / 6

Cagliari si Alghero

Capitala Sardiniei si totodata, cel mai mare oras de pe insula este Cagliari. Aici, turistii se bucura de cele mai vibrante petreceri in cluburile de noapte si pot vizita cele mai mari muzee sarde, cum ar fi Museo Archeologico Nazionale din Cittadella dei Musei, unde taxa de intrare este de doar 4 euro.

Ca si Roma, Cagliari este construit pe sapte coline. Dintre cele patru districte ale orasului, cel mai interesant este, fara indoiala, Castello. Labirintul de stradute medievale inguste sta de paza deasupra orasului si vegheaza rada portului. Dupa Torre dell' Elefante, din Piazza San Giuseppe, turistii pot merge la Domul Catedralei Santa Maria, construit in 1250. De acolo, din varful vechiului oras, se coboara pana la cel mai cunoscut punct de reper al capitalei, Bastione di San Remy. Terasa este practic sculptata in stanca, iar cele doua promenade asemanatoare unui balcon ofera o vedere spectaculoasa asupra golfului si a muntilor Capoterra.

Alghero, cu celebrele sale “campanile” (turnuri cu clopot) si palate din gresie, de pe marginea Mediteranei este orasul cel mai putin “sard” al insulei. Fosta colonie catalana pastreaza multe influente, atat din punct de vedere al arhitecturii, cat si din punct de vedere culinar. Sa nu va mire daca veti gasi strazi cu numele de “Mica Barcelona” sau restaurante care servesc sangria si paella.

In Alghero puteti vizita Catedrala Santa Maria din Piazza Duomo, un amestec de stiluri, de la renascentist, la baroc si gotic cu patru coloane imense in stil doric, care aproape ii acopera fatada. Clopotnita este cea originala, din 1552, creata dupa modelul celei din Barcelona.

Sursa foto: ItalyTraveller.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri