1 / 4

Norvegia, tara fiordurilor

Vestul Norvegiei este faimos pentru fiordurile usor accesibile turistilor si muntii cu peisaje extraordinare. Aici se poate calatori atat pe mare cat si pe uscat in cele mai bune conditii, iar doritorii pot merge in excursii pe munte sau pe ghetari, la pescuit sau cu bicicleta.

Unul dintre cele mai cunoscute fiorduri ale Norvegiei este Geirangerfjord, teritoriu protejat de UNESCO.

Fiordul, unde marea este de un albastru adanc ce relaxeaza prin simpla intensitate a culorii, este inconjurat de munti inalti, cu varfurile acoperite de zapada, potrivit site-ului VisitNorway.

Aici puteti vedea si chiar vizita (in functie de optiunile oferite de agentiile de turism) cascade salbatice si paduri cu vegetatie luxurianta.
De asemenea, se poate urca pe varful Flydalsjuvet, o stanca deasupra fiordului ce ofera un peisaj spectaculos asupra vaii si satului cu acelasi nume.

Excursiile continua de-a lungul vaii Flysdal si, urcand, pe soseaua spre varful muntelui Dalsnibba, la 1450 m altitudine, de unde se vad cascadele si relieful glaciar al salbaticii vai.

Pentru doritorii de suveniruri, majoritatea ofertelor turistice ofera si o oprire la popasul Djupvasshytta unde se pot cumpara amintiri pentru familie, se pot face fotografii si se pot servi bauturi calde.

La Happy Tour, o astfel de excursie suplimentara la Muntele Dalsnibba si Flydalsjuvet dureaza circa 4 ore si costa 129 dolari de persoana.

Pentru fanii ghetarilor, o vizita la parcul national Jostedalsbreen le poate satisface dorinta. Situat in vecinatatea orasului Rustoen, langa lacul Olden, ghetarul Briksdal are peste 1200 metri si este unul dintre cele mai vizitate de turistii care vin in Norvegia.

“Este oarecum dificil sau pripit sa constati ce fel de vacante prefera “romanii”. Asta fiindca turistii romani se impart in diverse segmente de piata, au lifestyle-uri, venituri, bugete asteptari, experiente si stiluri de vacanta diferite. Este adevarat ca in ultimii 2 ani, simtim o crestere a interesului romanilor legat de Croaziere. Aceasta tendinta este fireasca pe undeva, fiindca Croazierele de Lux nu mai au tarife exclusiviste si ofera pasagerilor luxul unui adevarat hotel plutitor, un rasfat gastronomic all inclusive, precum si ocazia sa viziteze un port si un oras nou in fiecare zi”, a declarat Cristian Francu, CEO Klever Travel.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri