2 / 6

Insulele din Nord

Rijeka, aflata undeva la limita dintre un port industrial si un oras modern european este calea principala de acces spre Golful Kvarner, una dintre cele mai iubite zone de catre turisti.

De Krk poate ati mai auzit, este cea mai populata insula dintre toate si este legata de continent prin podul catre Rijeka.
Aici, cea mai populara este plaja din localitatea Baska, care vara devine neincapatoare pentru sutele de turisti veniti din intreaga lume.

La numai jumatate de ora de Krk cu feribotul, sau putin mai mult cu autobuzul sunt cele doua insule gemene Cres si Mali Losinj. Ambele sunt lungi si subtiri si au mai multe orase-porturi, celebre pentru aerul pitoresc si relaxant. De aici se pot face vizite cu feribotul catre satelitii lor mai mici, dar la fel de incantatori, Ilovik, Susak si Unije.

La est de Krk se intinde insula Rab, cu o vale centrala inverzita si mai multe plaje cu nisip fin in apropiere de localitatea Lopar. Aici, nu trebuie ratat orasul omonim, cu influente arhitectonice venetiene. Rab este o cunoscuta destinatie a vedetelor si lumii mondene in general, datorita plajelor superbe.

Iubitorii vietii de noapte pot incerca arida Pag, a carei plaja de langa Zrce este celebra pentru petrecerile pline de viata din timpul verii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri