CES 2019, cea mai mare expozitie de electronice si tehnologie din lume, ce aduna sub acelasi acoperis gadget-urile si prototipurile momentului, a inceput in Las Vegas si se va desfasura pe parcursul a 6 zile, 6-11 ianuarie.

Pana in acest moment, Samsung, LG, Sony, Nvidia, dar si multe alte companii de tehnologie au facut deja anunturi importante in cadrul evenimentului CES 2019. Consumer Technology Association (CES), ce reprezinta interesele a peste 2.000 de companii de tehnologie din Statele Unite ale Americii, organizeaza acest eveniment incepand cu anul 1967.

Cu trecerea anilor, evenimentul a devenit unul de amploare ce aduna peste 180.000 de oameni din peste 150 de tari, ce pot interactiona cu reprezentanti a peste 4.500 de companii. Evenimentul isi deschide portile “oficial” incepand cu 8 ianuarie, insa, cu doua zile inainte incep zilele destinate interactiunii cu presa.

Anul acesta, conferintele de presa confirmate de catre organizatori in aceste doua zile vor fi sustinute de nume precum Hisense, Hyundai, Intel, LG, Panasonic, Qualcomm, Samsung, Sony, TCL sau Toyota. Va prezentam mai jos cateva dintre produsele expuse pana in acest an la CES 2019.

Dell

sursa foto: KenSoftTH / Shutterstock.com

Gigantul de tehnologie Dell a expus la CES 2019 laptopul Alienware m17, pe care l-au descris ca fiind cel mai subtire si usor laptop de gaming creat vreodata. Dell a integrat intr-o carcasa cu o grosime de 23 de milimetri un procesor Intel Core Coffee Lake serie H, o placa video Nvidia Turing , 32 GB memorie RAM si un ecran de 17 inci.

Laptopul are o greutate de 2,63 kilograme si vine cu un sistem de racire Cryo-Tech v2.o. Acesta va fi lansat pe 21 ianuarie, pretul de start fiind de 1.649 de dolari.

Acer

Acer a prezentat la evenimentul de tehnologie CES 2019 mai multe detalii despre laptopul de gaming Predator Triton 900, device anuntat prima data la IFA 2018, desfasurat in luna august in Berlin, precizeaza TechRadar.com.

Conform ultimelor informatii oferite de catre Acer, laptopul vine echipat cu o placa grafica Nvidia Turing, de ultima generatia, RTX 2080 si un procesor Intel Core serie H din a 8-a generatia, toate integrate intr-o carcase de 23,75 milimetri. Ecranul, care utilizeaza tehnologia G-sync, este unul 4K UHD de 17 inci cu touchscreen , ce poate fi glisat prin intermediul unui sistem denumit “Ezel Aero Hinge”, miscare ce transforma laptopul Acer Predator Triton 900 intr-o tableta.

Laptopul va fi lansat in Europa si in Statele Unite ale Americii in luna martie a acestui an, cu preturi incepand de la 3.999 de dolari americani si 4.199 de euro.

Asus

Asus a dezvaluit la CES 2019 seria de laptopuri StudioBook S, destinate unui mediu de viata business. Acestea vin cu un procesor Intel Core Xeon, placa grafica Nvidia P3200, 64 de GB RAM si 4 TB de stocare pe SSD. De asemenea, Asus a mai prezentat seria de ultrabook-uri usoare si subtiri, printre care se afla si ZenBook 14 si noul Zenbook S13.

Asus Zenbook 14 vine echipat cu ultimele procesoare Whiskey Lake de la Intel, placa grafica Nvidia GeForce MX150 si 16 GB de RAM. Acest ultrabook are o greutate de 1,45 kg si un ecran de 13 inch.

De cealalta parte, Asus ZenBook 13 vine cu un display a carui dimensiune este de 13,9 inci si o rezolutie Full HD. Procesorul este un Intel Core i7 si poate avea pana la 16 GB de RAM si pana la 1 TB de stocare pe SSD. In ceea ce priveste placa video, aceasta este Nvidia Geforce MX150.

Samsung

By MikeDotta / Shutterstock.com

Samsung a anuntat la CES 2019 o serie de imbunatatiri pe care le vor avea produsele companiei incepand cu anul 2019. Gigantul IT urmareste sa isi dezvolte capabilitatiile in ceea ce priveste Inteligenta Artificiala pentru a imbunatati asistentul virtual Bixby, calitatea sunetului pentru boxele integrate in televizoare si Tizen, platforma smart TV.

In 2019, utilizatorii ii pot pune intrebari asistentului virtual Bixby, iar acesta isi va ajusta raspunsurile automat bazandu-se pe anumite aspecte. In plus, Bixby va putea fi integrat cu dispozitivele inteligente din casa. De asemenea, televizoarele Samsung vor primi o aplicatie iTunes dedicata pentru filme si seriale.

Tot in cadrul evenimentului CES 2019, Samsung si-a prezentat si cel mai performant laptop de gaming, respectiv ultimul model Notebook Odyssey. Acesta are un design premium din aluminiu, o greutate de 2,36 kg si un ecran de 15.6 inci Full HD. Pe partea de hardware, laptopul dispune de un procesor Intel Core i7 six-core din generatia 8, o placa video GeForce RTX 2080 si 16 GB de RAM.

Sursa foto: james Mattil / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri