Vremurile în care trebuia să stăm la cozile de la Fisc sau administrațiile locale pentru a ne plăti taxele și impozitele sunt doar o amintire. Astăzi, oricine are un card bancar și dorința de a plăti online cu el poate să rezolve acest lucru cu doar câteva click-uri, prin intermediul ghiseul.ro, platforma de plăți care deservește atât persoanele fizice, cât și firmele și PFA.

De altfel, în această perioadă plățile online sunt mai utile ca oricând, iar autoritățile ne recomandă să folosim mijloace electronice de plată ori de câte ori avem ocazia, pentru a evita drumurile, cozile și aglomerația de la ghisee.

Iar dacă plătiți până astăzi, 30 iunie, taxele și impozitele locale puteți beneficia și de bonificația de 10% anunțată de autorități, o facilitate care se aplică atât persoanelor fizice, cât și firmelor.

Iată un video demonstrativ, din seria "25 de ani de inovație în plăți" - powered by Visa, în care am plătit impozitul pe locuință, pe autovehicul, chiar și o amendă, in mai puțin de 2 minute prin ghișeul.ro, beneficiind astfel de reducerea de 10%.

Peste 665.000 de contribuabili, persoane fizice, firme sau PFA folosesc deja ghiseul.ro pentru a plăti simplu și rapid impozitele și taxele datorate către primării sau ANAF, platforma fiind conectată cu peste 400 de primării din toată țara, dar și la Spațiul Privat Virtual. Anul trecut utilizatorii au efectuat 1,3 milioane de tranzacții.

"Sub consecințele crizei sanitare ne așteptam să avem o evoluție cumva diferită. Spre surprinderea noastră, în primele 3 luni de zile, evoluția a fost exact aceeași ca și în anii anteriori. Ghișeul.ro înregistrează în primele 3 luni, cam în fiecare an, un plus de aproape 90.000 utilizatori", a declarat George Anghel, directorul executiv al APERO (Asociația de Plăți Electronice din România).

Pe de altă parte, în lunile aprilie, mai, iunie, rata de creștere a noilor utilizatori a fost constant ridicată, probabil și în contextul în care termenul de plată a primei tranșe a impozitelor și taxelor locale a fost prelungit până pe 30 iunie, iar ghiseul.ro s-a interconectat cu Spațiul Privat Virtual. Ca urmare, la jumătatea anului, platforma are deja 167.000 de utilizatori noi, cu 25-30% mai mult decât cei înregistrați în tot anul 2019.

În ceea ce privește interconectarea cu sistemul Fiscului printr-un API, ghișeul.ro a raportat în doar câteva săptămâni 5 milioane de lei plătiți prin Spațiul Privat Virtual, din peste 1900 de tranzacții. Astfel, plata medie către Fisc (aproximativ 2.500 lei) este de circa 10 ori mai mare decât în cazul plăților de taxe și impozite locale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri