Automobile Craiova, uzina infiintata in 1976 de catre guvernul roman impreuna cu brandul Citroen, a intrat, in 1994, in parteneriat cu coreeni de la Daewoo pentru a asambla modelele Tico, Cielo si Espero.

In urma parteneriatului, numele Automobile Craiova, pe care fabrica il avea din 1991, s-a schimbat in Rodae Automobile. Ulterior, si compania coreeana Daewoo Heavy Industries si-a schimbat numele in Daewoo Motors.

Trei ani mai tarziu, in 1997, numele fabricii din Oltenia s-a schimbat in Daewoo Automobile Romania. O noua sectie de motoare si transmisii a fost deschisa de companie, iar pana in 2001 a fabricat modelele Matiz si Nubira II.

In 2001, coreeni au intrat intr-un blocaj financiar din cauza extinderii in exces in Asia Centrala si Europa de Est, iar din 2002 au fost preluati de General Motors, care a refuzat sa cumpere si fabrica din Oltenia.

La Craiova, productia anuala de motoare se ridica in 2005 la 70.000 de unitati, in timp ce vanzarile de masini noi Daewoo pe piata locala au fost de 20.000 de unitati. In acel an, compania de la Craiova a inregistrat o cifra de afaceri de 200 de milioane de euro si un profit de aproape 40 milioane euro.

Sursa foto: By Fishman64 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri