1996 - Fabrica de medicamente Terapia din Cluj-Napoca este privatizata

Terapia - a Sun Pharma Company este unul dintre cei mai mari producatori de medicamente generice din Romania. Infiintata in 1920, sub numele de Intreprinderea de medicamente Terapia, compania a devenit societate comerciala pe actiuni in anul 1991 si s-a privatizat in 1996 prin procesul de privatizare in masa.

Terapia este primul producator roman de medicamente care a infiintat un centru de bioechivalenta in anul 2002, iar in iulie 2003 a obtinut Certificatul de Buna Practica de Laborator (Good Laboratory Practice - GLP) fiind si primul centru romanesc de acest fel, care dispunea de o unitate clinica proprie, cu personal calificat Good Clinical Practice.

Portofoliul companiei include unele dintre cele mai cunoscute branduri romanesti, precum Faringosept, Aspacardin, Artroflex, Paduden sau Aspenter.

In prezent, Terapia face parte din grupul indian Sun Pharma, care intra in top 10 cele mai mari companii de produse generice si specializate din lume, cu o prezenta globala in 65 de piete si produse comercializate in peste 150 de tari.

Potrivit celor mai recente date ale Ministerului Finantelor, fabrica de medicamente Terapia din Cluj a inregistrat o cifra de afaceri de 671 milioane lei si un profit net de peste 130 milioane lei in 2017.

Citeste si:
"Foame" de angajati in industria jocurilor: Nu avem scoli pentru asta!
"Foame" de angajati in...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Sursa foto: Shutterstock/TRAIMAK

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri