Ericsson si IBM isi vor uni fortele pentru a cerceta impreuna noi modalitati de proiectare a antenelor 5G, explorand modele care sa poata sustine viteze de transfer de date mult mai rapide decat ceea ce a fost posibil pana la ora actuala.

In timp ce producatorii de dispozitive mobile se intrec in a le oferi clientilor cele mai noi aplicatii si caracteristici, iar tehnologiile wireless de tip M2M (machine-to-machine) sunt utilizate tot mai des, operatorii vor asista la cresterea tot mai rapida a cererii pentru latime de date si viteze puternice de transfer de date. Conform editiei din iunie a studiului Ericsson Mobility Report, traficul mobil de date va creste de zece ori pana in 2019, iar numarul de dispozitive M2M conectate va creste de trei pana la patru ori in acelasi interval de la cele 200 de milioane disponibile la finalul lui 2013.

Ericsson si IBM vor realiza, impreuna, cercetari asupra unor noi tehnici de dezvoltare a atenelor de tip phased-array. Scopul este sa dezvolte sisteme prototip care sa poata deservi mai multi utilizatori mobili, sa sustina servicii noi pe aceeasi frecventa si viteze de transfer de date mai mari decat cele disponibile astazi, viteze competitive in comparatie cu cele oferite astazi prin cablu sau Internet prin fir.

Designul de tip phased-array inseamna ca antenele sunt mai usor de directionat, pentru ca sunt comandate electric, iar ele vor fi si mai flexibile si mai avantajoase din punct de vedere al greutatii decat antenele mecanice existente. Aceste imbunatatiri tehnologice vor pemite integrarea echivalentului a 100 de antene si statii radio pe un chip mai mic decat un card bancar, usurand utilizarea lor in interiorul cladirilor si in zone foarte aglomerate, pentru componente de retea de tip small cells de mare capacitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri