Tehnologia 5G va “inghiti” investitii de peste 4 trilioane de dolari in urmatorii cinci ani, bani care vor fi directionati cu precadere in R&D (Research & Development), arata datele Qualcomm, unul dintre cei mai mari producatori de microchip-uri destinate echipamentelor mobile la nivel global.

“Ne asteptam ca tehnologia 5G sa devina realitate pana in 2020, insa pentru a duce la bun sfarsit acest proces sunt necesare investitii uriase – eforturi care vor veni din partea tuturor actorilor implicati in dezvoltare – de la infrastructura si pana la implementare, de la operatori si pana la furnizori, dar si producatori. Estimarile noastre arata ca doar in R&D se vor investi peste 4 trilioane de dolari in urmatorii 5 ani in tot acest proces”, a declarat Steve Mollenkopf (foto), CEO al Qualcomm.

Potrivit acestuia, costurile cu telefonia, dar mai ales cu accesul la Internet, de la conexiunile 2G la 4G au scazut 99% intre 2005 si 2013, a adus o penetrare uriasa a acestor facilitati, dar si viteze de peste 12.000 de ori mai mari de la 2G la 4G.

“Trebuie sa facem miscari mari in piata, nu doar pasi mici si timizi. Este momentul care trebuie sa marcheze schimbari majore insa nu totul va fi bazat pe viteza, ci pe utilizare sau experienta si posibilataea de a interconecta dispozitivele. Internetul va inova mai ales in industria mobile. Internetul te va urmari, iar evolutia Internetului va insemna evolutia a ceea ce se intampla in mobile la nivel global. Utilizatorul devine tot mai important, practic tipologia retelelor se va schimba”, a mai spus CEO-ul Qualcomm in cadrul Mobile World Congress 2015, desfasurat zilele acestea la Mobile World Congress.

Sursa foto: Qualcomm.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri