Conform unui interviu acordat Independent UK, Pete Lau, CEO One Plus, da o serie de detalii despre viitorul 5G, dar si o supriza, care va sosi, se pare, pe 14 mai 2019, prin smartphone-ul One Plus 7 Pro.

“In urmatorii 5-10 ani, exista posibilitatea unui asistent superinteligent, personalizat pentru fiecare persoana, bazat pe functionalitati in-cloud si combinatia intre cloud, 5G si A.I. ”, a declarat Pete Lau.

Relevant, noteaza Pete, este ca “din perspectiva user-ului, ceea ce vrei intr-un device 5G este ceva care reprezinta atat urmatoarea generatie tehnologica, dar are si excelenta la nivel de design.”

Asteptam cu interes ziua de 14 mai. Cel mai probabil One Plus 7 Pro va sustine si noul software Android Q.

Astfel, pentru a fi un succces cu adevarat pe piata, smartphone-urile 5G care fac uz de cloud-computing si A.I vor trebui sa aiba si un design foarte futurist, diferit sau macar la alt nivel fata de top flagships phones din early 2019. Un exemplu concret este oferit tot de Pete: “daca inginerii spun ca grosimea antenei nu poate fi mai mica de 8mm, dar eu spun ca trebuie sa fie de 4mm, sau mai putin, atunci apare o provocare importanta pentru ei.” La aceasta, am putea adauga si trend-ul actual al lipsei de headphone jack si wireless charging. Pornind doar de la acestea, devine clar ca modificarile hardware isi pun amprenta pe desing-ul final al telefonului, intr-un sens pozitiv sau negativ (Energizer 18,000 mAh), in functie de limitari.

5G insider tech smartphone hardware

Cum ar arata un smartphone de top 5G:

  • sa nu aiba niciun fel de conector fizic, atat incarcarea bateriei cat si streaming-ul sa fie wireless
  • sa se bazeze pe interfata touch, dar pornind de la AR sa ajunga la ER (extended/enhanced reality)
  • la nivel de viteza de acces date si procesare sa fie totul instant, fara delay
  • sa se foloseasca de puterea computationala in cloud si de viteza 5G astfel incat sa devina un all-day hotspot de internet si working platform conectat la un monitor